Україні не загрожує зростання імпорту молокопродуктів
Україні не загрожує зростання імпорту молокопродуктів

Україні не загрожує зростання імпорту молокопродуктів

Традиційне для вересня збільшення продажів свіжих молочних продуктів відбулось і поточного року — торгівля активна, незважаючи на подорожчання.

Про це йдеться у повідомленні «Інфагро».

«Собівартість виробництва свіжих молокопродуктів зростає значно швидше за ціни, які виробники вже третій місяць поспіль намагаються збільшувати. Частково це у них виходить, проте переконати мережі у необхідності суттєвого збільшення цін не вдається», — зазначають аналітики.

За прогнозами фахівців, ціни на свіжі молокопродукти однозначно будуть поступово рости. А от продажі наростити навряд чи вдасться, навпаки, вони, ймовірно, зменшаться через подорожчання.

«Ціни зростають не тільки в Україні, тому вітчизняним виробникам збільшення імпорту свіжих молокопродуктів через подорожчання вітчизняної продукції не загрожує. Імпортні постачання зберігаються на рівні значно меншому, ніж торік», — уточнюють експерти.

В Україну зараз завозять здебільшого дорогі йогурти та сиркову продукцію. Основними країнами- постачальниками є Польща (54%), Бельгія (30%) та Німеччина (12%).

«На відміну від імпорту, експорт свіжих молокопродуктів стабільно і суттєво зростає. Зростання відбувається в основному завдяки постачанням до Молдови (83%). Невеликі партії товару відправляються до Грузії та Вірменії. Триває експорт сиркової продукції до Німеччини, час від часу відвантажують ультрапастеризоване молоко до Болгарії», — підсумовують в «Інфагро».

Джерело матеріала
loader
loader