Українські студенти можуть здобути ступінь магістра у Британії: що для цього потрібно
Українські студенти можуть здобути ступінь магістра у Британії: що для цього потрібно

Українські студенти можуть здобути ступінь магістра у Британії: що для цього потрібно

Цього року для студентів з України стане доступною програма міжнародних стипендій Сhevening. Вона дозволяє здобути ступінь магістра від британського уряду, передає ОСВІТА.UA.

Які вимоги до учасників програми?

Програмою визначено вимоги до учасників. Узяти участь можуть громадяни України, які мають диплом бакалавра, мінімум два роки досвіду роботи, що еквівалентно 2 800 годинам, та обов’язково розвинені лідерські якості.

За даною програмою учасники зможуть не лише безплатно навчатися, а й пізнавати культуру Сполученого Королівства.

Учасники програми отримають оплату навчання в університеті, щомісячну стипендію, квитки до Великої Британії і назад, покриття витрат, пов’язаних з оформленням візи, грант на подорожі на події Chevening у Великій Британії та покриття інших витрат, які передбачені програмою.

Що слід зробити, щоб податися на стипендію

Щоб податися на стипендію, кандидат має надати:

  • заповнену онлайн-форму з розповіддю про свої лідерські якості, обрані магістерські програми та кар’єрні плани.

  • запрошення на навчання від британського вишу. Паралельно з заявкою на стипендію ви маєте подати документи на три магістерських програми і до 11 липня 2025 року отримати підтвердження про вступ на одну з них.

Кандидат має успішно пройти співбесіду. Серед поданих документів мають бути два рекомендаційні листи від представників академічної або професійної сфери, якщо незалежна комісія обере його онлайн-заявку.

Про результати відбору на кожному етапі кандидат дізнається через сповіщення на свою електронну адресу.

Розмір стипендії теж не сталий. Вона залежатиме від того від того, чи навчаєтесь ви у Лондоні, чи за його межами, і щороку переглядається.

Обов’язковою вимогою є повернення студента до країни громадянства мінімум на два роки.

Для тих, хто зацікавився, доступний онлайн-портал через який можна подати заявку. Вона та інші документи заповняються англійською мовою. Визначено кінцевий термін подання заявок – 5 листопада о 15:00 за київським часом за цим посиланням.

Теги за темою
Освіта
Джерело матеріала
loader
loader