В МХП прокоментували нового співвласника
В МХП прокоментували нового співвласника

В МХП прокоментували нового співвласника

В МХП прокоментували нового співвласника

В компанії стверджують, що це не вплине на операційну діяльність в Україні.

У МХП прокоментували придбання Саудівською інвестиційною компанією SALIC 13,51 млн акцій MHP SE. Як йдеться у повідомленні пресслужби МХП, це придбання підкреслює довіру SALIC до МХП як стабільної компанії, що продовжує розвиватися та може зробити вагомий внесок у забезпечення продовольчої безпеки Саудівської Аравії.

“Компанія МХП завжди вважала підтримку продовольчої безпеки однією зі своїх ключових цілей в Україні та світі”, - наголосили в компанії.

Там також додали, що придбання MHP SE компанією SALIC не вплине на операційну діяльність МХП як в Україні, так і за кордоном, а також на долю акцій Юрія Косюка, який залишається тримачем найбільшої кількості акцій компанії, зберігаючи свій стратегічний вплив на розвиток МХП.

“МХП продовжить свою інвестиційну діяльність, підтримуючи економіку країни, створюючи нові робочі місця, а також надаючи допомогу українському війську, громадам і команді компанії”, - йдеться у повідомленні.

Компанія є одним з найбільших інвесторів країни за версією видань Forbes та NV, за час повномасштабного вторгнення МХП спрямувала 14,8 млрд гривень у розвиток бізнесу в Україні.

У 2023 році МХП підписав угоду про створення спільного підприємства у Саудівській Аравії з місцевою компанією Desert Hills Veterinary Services Company Limited (DHV), "дочкою" Tanmiah Food Company – провідного постачальника м'яса птиці та іншої м'ясної продукції на Близькому Сході. Очікувалось, що DHV належатиме 55% акцій, а МХП – 45% акцій спільного підприємства.

 

Джерело матеріала
loader
loader