Велика приватизація: готель «Україна» продали за ₴2,5 мільярда
Велика приватизація: готель «Україна» продали за ₴2,5 мільярда

Велика приватизація: готель «Україна» продали за ₴2,5 мільярда

У системі Prozorro.Продажі завершився перший аукціон в рамках великої приватизації - готель «Україна» у центрі Києва проданий за 2,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, результати торгів оприлюднені на сайті Prozorro.Продажі.

Сьогодні, 18 вересня, відбувся перший аукціон в рамках великої приватизації. На торги було виставлено 4-х зірковий готель «Україна» в центрі Києва. Об’єкт має 14 поверхів, 363 номери, 6 конференц-залів, парковку та інші зручності для гостей.

За оцінкою Фонду державного майна України, стартова вартість об’єкта становила 1,047 млрд грн. У ході трираундового аукціону його вартість зросла у 2,5 раза – до 2,511 млрд грн.

Переможцем аукціону стало ТОВ «Ола Файн», засноване у 2021 році. Основним видом його діяльності, як свідчать дані YouControl, є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір статутного капіталу компанії - 768 тис. грн. Її власником є підприємець Максим Кріппі.

Як повідомлялося, в Україні стартувала велика приватизація. Першими виставленими на продаж лотами є готель «Україна» та Об’єднана гірничо-хімічна компанія.

Фото: privatization.gov.ua

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader