Зеленський виступить на засіданні Ради Безпеки ООН: названо дату і тему доповіді
Зеленський виступить на засіданні Ради Безпеки ООН: названо дату і тему доповіді

Зеленський виступить на засіданні Ради Безпеки ООН: названо дату і тему доповіді

Президент України Володимир Зеленський виступить на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок, 24 вересня. Виступ глави держави буде присвячений російському повномасштабному вторгненню в Україну.

Про це повідомило видання Reuters із посиланням на місію Словенії, яка головує в ООН. Зазначається, що засідання відбудеться у ході щорічної зустрічі світових лідерів у рамках Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Засідання було запрошено Сполученими Штатами Америки, Британією, Францією, Японією, Південною Кореєю та Мальтою.

Раніше ЗМІ писали, що одним із важливих питань на Генасамблеї буде обговорення згоди країн на використання далекобійних західних ракет для ударів України по військових цілях на території Росії.

"Зеленський їде до Сполучених Штатів із "планом перемоги", який він хоче представити президенту США Джо Байдену. Його поїздка припадає на критичний момент війни, коли російські війська продовжують просуватися вперед на сході України, незважаючи на те, що сили Києва почали несподіване вторгнення в минулого місяця в Курську область Росії", – додало видання.

Раніше Зеленський заявив, що станом на сьогодні Україна вже повністю підготувала план перемоги, було опрацьовано всі його пункти, ключові акценти, визначено необхідні додатки з деталями. Тепер, за словами глави держави, найголовніше – мати рішучість реалізувати цей план.

Як повідомляв OBOZ.UA, постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд сказала, що у Вашингтоні вже ознайомилися із так званим мирним планом України. В адміністрації Джо Байдена вважають, що він має чітку стратегію і, відповідно, може спрацювати.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader