Агресія РФ цьогоріч завдала збитків сільгосппідприємствам Кіровоградщини на ₴5,1 мільйона
Агресія РФ цьогоріч завдала збитків сільгосппідприємствам Кіровоградщини на ₴5,1 мільйона

Агресія РФ цьогоріч завдала збитків сільгосппідприємствам Кіровоградщини на ₴5,1 мільйона

На Кіровоградщині площа знищених внаслідок російських обстрілів сільськогосподарських угідь - близько 130 га, збитки становлять 5,1 млн грн.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.

"У 2024 році у сільськогосподарських підприємствах області внаслідок ракетних обстрілів (їх збиття/падіння уламків) було зафіксовано три пожежі сільськогосподарських угідь, із яких дві пожежі - пшениці на корені, одна пожежа – пожнивні залишки кукурудзи", - розповіла Фурманова.

Посадовиця зазначила, що загальна площа, знищена вогнем, - близько 130 гектарів, збитки становлять 5,1 млн грн.

Фурманова також повідомила, що агрогосподарства Кіровоградщиниотримали 2,68 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

«Станом на 16 вересня 2024 року 831 агрогосподарство Кіровоградщини отримало 2,68 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», - поінформувала Фурманова.

Вона нагадала, що цьогоріч запрацювала відновлена урядом програма часткової компенсації державою вартості сільгосптехніки та обладнання українського виробництва.

За даними ОВА, станом на 1 вересня 2024 сроку за цією програмою суб'єкти підприємницької діяльності Кіровоградської області подали 63 заявки на компенсацію вартості 93 одиниць техніки та обладнання загальною вартістю 67,81 млн грн (з ПДВ) та отримали 14,13 млн грн часткової компенсації.

Наразі Кіровоградщина є лідером за залученими пільговими кредитами, зауважують в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, через російський обстріл розпочалась лісова пожежа на Кіровоградщині в Олександрійському лісництві філії "Чорноліське лісове господарство", горіло близько 40 га.

Фото: ДСНС

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader