Амбасадор БФ «Надія», піаніст Євген Хмара допоміг зібрати гроші для України на благодійному заході в Victoria&Albert музеї в Лондоні
Амбасадор БФ «Надія», піаніст Євген Хмара допоміг зібрати гроші для України на благодійному заході в Victoria&Albert музеї в Лондоні

Амбасадор БФ «Надія», піаніст Євген Хмара допоміг зібрати гроші для України на благодійному заході в Victoria&Albert музеї в Лондоні

Український піаніст-віртуоз, композитор й амбасадор Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія» Євген Хмара виставив лот на аукціоні — приватний концерт, який з-під молотка «Christie’s» забрали за 24,000 фунтів стерлінгів. Ці гроші підуть на біонічний протез для воїна Івана Мусієнка, який втратив кінцівку вище коліна в боях на Харківщині.

В Лондоні днями відбувся історичний гала-аукціон «The Art of Saving Lives» в підтримку України.

Захід із відомим аукціоном Christie’s організувала Аксенія Крупенко, етнічна українка, Президентка американського благодійного фонду Revival Foundation, Washington D.C, за підтримки аукціону Christie’s в одному з найкращих музеїв світу Вікторії та Альберта.

Revival Foundation є генеральним партнером БФ молодіжної ініціативи «Надія» з початку повномасштабної війни і разом з фондом «Надія» забезпечує українські лікарні медичним обладнання, вітамінами, співпрацює в продуктовій програмі «Food for good».

«Творіння не може зупинити кулі, але творіння — спосіб рухатися вперед. Я вірю, що світ можна об’єднати за допомогою мистецтва, музики та творчості,

і наш внесок є каталізатором. «Мистецтво Рятувати Життя» — проєкт, який оголошує найпрестижнішим твором мистецтва у світі: людське життя», — говорить Аксенія Крупенко, засновниця проєкту та Президентка БО Revival Foundation, США.

Унікальною перлиною заходу був креативний підхід — вперше в історії гуманітарних заходів гостей з 15 країн світу залучили одразу до п’ять почуттів: зір, слух, смак, нюх, дотик та інтуїцію, щоб глибше проникнутися культурою, традиціями та гостинністю українського народу.

«Art of saving lives» — проєкт, який закликає до культурної єдності через мистецтво, музику, моду та творчість, зміцнюючи зв’язки між Україною та іншими країнами світу на шляху до миру і збереження людства.

Філантропи, Art колекціонери, гуманітарії зі всього світу підтримали проект Revival Foundation «Мистецтво зберігає життя» і нову концепцію благодійності через Мистецтво, Музику, Kреактивність показати людський потенціал української нації.

Щоб підтримати цю надзвичайну подію, видатні українські художники пожертвували свої роботи на аукціон, серед них Оксана Мась, Жанна Кадирова, Арсен Савадов, Назар Білик, Артем Волокітін, Ліна Кондес, Meshi/Kepler, Кирил Єльчиць та Володимир Козюк.

Британські ЗМІ «Art daily», «London Daily» назвали «Art of saving lives» початком Відродження XXI століття.

Американський Forbes відзначив, що українська культура є потужною зброєю в боротьбі з росією і відзначив високий рівень проведення «Art of saving lives» і презентації України на найвищому міжнародному рівні.

Ідея та концепція «Мистецтво зберігає життя» належить американці українського походження Аксенії Крупенко. Вона понад 15 років проживає в США і підтримує українців гуманітарною допомогою. Особливо з початку повномасштабного вторгнення, і систематично об’єднує благодійників по всьому світу для підтримки невинних людей. Відзначена американським Forbes, вона перемогла бюрократію та вчасно доставляла гуманітарну допомогу відповідно до свого девізу «Час – життя». Вона пояснює: «Не було жодної бюрократії, жодної паперової тяганини. Ми просто довіряли словам людей і йшли вперед».

На аукціоні була представлена ​​робота з українського павільйону 54-ї Венеційської бієнале – «Ангели» Оксани Мась. Це мозаїчне панно, 2560 дерев’яних розписних елементів у формі яєць, 200 x 300 см, 2010 р. Ця робота є частиною проєкту POST-VS-PROTO-RENAISSANCE, Алтаря Націй. Роботу викупили за безпрецедентні 65,000 британських фунтів.

Ще один арт-об’єкт з проєкту «Квантова молитва» Оксани Мась, зроблений із алюмінієвого двигуна BMW V12 покритого муранським склом, який авторка створила в Італії ексклюзивно для шоу «Glasstress 2013» на 55-й Венеційській бієнале, було продано під час гала-вечору за 35,000 фунтів разом зі скрипкою Мойсея Бондаренка, українського скрипаля, військовослужбовця Збройних сил України, який віддав свою скрипку на аукціон. Благодійники Дональд та Йоганна Хоффмани (Donald and Johanna Hoffman) придбали скрипку та «Квантову молитву» Мась. Вони з любовʼю повернули скрипку Мойсеєві, заявивши, що на ній потрібно грати для українського народу.



Креативна команда «Мистецтво зберігає життя» — українці, яких Аксенія зібрала зі всього світу. Вони проживають в інших країнах і зʼїхались в Лондон, щоб реалізувати і показати світу наше минуле, сьогодення і футуристичне майбутнє:

· Оксана Дудко, Маямі, США – виконавча продюсерка

· Артем Іваненко, Ірпінь, Україна – автор цифрового контенту, автор MURALS

· Максим Дудко, Київ, Україна – автор цифрового контенту та звуку

· Наталія Вєтрова, Вашингтон, США – автор костюмів

· Юрій Ковриженко, Дубай, ОАЕ – шеф-кухар

· Остап Хитрук, Лісабон, Португалія – автор цифрового контенту, Magic Innovations

· Олена Сперанська, Нью-Йорк, США – контент-менеджерка аукціону, каталогер

· Катерина Орловська, Лондон, Великобританія – фешн ательє

· Ігор Кохан, Київ, Україна – бренд-дизайнер

· Наталія Горбенко, Лондон, Великобританія – менеджерка з логістики

· Вадим Грановський, Лондон, Великобританія – баріста

· Євген Хмара, Київ, Україна – фортепіано

· Дзвін, Лондон, Великобританія – український пісенний гурт

· Алекс Смірнов, Лондон, Велика Британія – флейта

· Олександр Лещенко, Париж, Франція – танцювальний перформанс

· Мойсей Бондаренко — український скрипаль і військовослужбовець ЗСУ

З березня 2022 року американський фонд Revival Foundation відправив в Україну 13 літаків Airbus 330, 35 морських контейнерів та 650 тон гуманітарної та першої медичної допомоги. Допомога продовжується.

В свою чергу, БФ молодіжної ініціативи «Надія» допомагає Україні понад 23-и роки. У мирний час робота фонду була спрямована на допомогу важкохворим дітям,

малозабезпеченим громадянам, учасникам бойових дій. Під час повномасштабної війни молодіжний фонд «Надія» на чолі з першим заступником голови парламентського Комітету з питань здоровʼя нації, головою наглядової ради фонду Валерієм Дубілем

став найбільшим патронатом госпіталів і суттєво підтримує систему охорони здоров’я. З початку повномасштабної війни лікарні та шпиталі отримали допомогу на сотні мільйонів гривень.

Джерело матеріала
loader
loader