Ізраїль завдав ряд потужних авіаударів об'єктами "Хізболли" в Лівані
Ізраїль завдав ряд потужних авіаударів об'єктами "Хізболли" в Лівані

Ізраїль завдав ряд потужних авіаударів об'єктами "Хізболли" в Лівані

У четвер, 19 вересня, ізраїльські військові авіацією атакували об'єкти "Хізболли" у Лівані.
Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Telegram.

- В даний час ЦАХАЛ атакує об'єкти «Хізболли» в Лівані, щоб завдати шкоди та знищити терористичний потенціал та військову інфраструктуру організації. Терористична організація «Хізболла» перетворила Південний Ліван на зону бойових дій і протягом десятиліть озброювала будинки громадян зброєю, рила під ними тунелі та використовувала їх як живий щит. ЦАХАЛ працює над створенням безпеки на півночі, яка дозволить жителям повернутися у свої будинки та досягти всіх інших військових цілей, - заявили військові.

Також в Армії оборони Ізраїлю розповіли, що на початку тижня на кордоні з Ліваном було ліквідовано двох бойовиків "Хізболли", які встановили там вибухові пристрої. По терористах удару завдали авіація та артилерія.

  • 18 вересня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив про початок нової фази війни, оскільки країна зміщує свій фокус на північ - у бік "Хізболли".
  • Ситуація між "Хізболлою" та Ізраїлем загострилася після того, як ізраїльські воїни розпочали свою операцію у Секторі Газа. З того часу бойовики "Хізболли", що знаходяться на території Лівану, регулярно атакували Ізраїль.
Джерело матеріала
loader
loader