Чергового ТРЦ на березі озера Вирлиця не буде – суд визнав незаконним рішення Київради
Чергового ТРЦ на березі озера Вирлиця не буде – суд визнав незаконним рішення Київради

Чергового ТРЦ на березі озера Вирлиця не буде – суд визнав незаконним рішення Київради

Чергового ТРЦ на березі озера Вирлиця не буде – суд визнав незаконним рішення Київради - Фото 1

За позовом Київської міської прокуратури суд повернув до комунальної власності земельну ділянку, виділену Київрадою приватному товариству.

Встановлено, що ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність, Київрада відвела приватній структурі під будівництво торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

Тож прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури та Дарницької окружної прокуратури міста Києва звернулись з позовом до Господарського суду Києва про визнання цього рішення Київради незаконним, а також просили суд визнати недійсним договір оренди землі.

Верховний Суд, перевіривши надані прокурором докази, підтвердив законність та обґрунтованість постанови Північного апеляційного господарського суду, якою позов прокурорів задоволено.

Суд погодився з позицією прокуратури про те, що спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії. У зв’язку з цим надання цієї землі під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавства.

Завдяки принциповій позиції прокуратури незаконне рішення Київради, яким землю водного фонду відведено під комерційну забудову, скасовано. Договір оренди землі, укладений між Київрадою і приватним товариством, визнано недійсним.

Ділянку площею майже 20 га та вартістю понад 1 млрд грн повернуто у комунальну власність.

Пресслужба Київської міської прокуратури

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader