Дуров відмовився від контактів з російськими дипломатами у Франції
Дуров відмовився від контактів з російськими дипломатами у Франції

Дуров відмовився від контактів з російськими дипломатами у Франції

Засновник Telegram Павло Дуров не зацікавлений у контактах із росією у рамках справи про його затримання у Парижі. На це поскаржився російський посол у Франції Алєксєй Мєшков.

«Попри всі наші неодноразові поводження з вимогою надати матеріали, нам було відмовлено. І паралельно було сказано, що у контактах з нами Дуров інтересу не виявляє», – сказав Мєшков в ефірі «россия 24», передає The Moscow Times.

Дипломат зазначив, що французька влада підходить до історії із затриманням Дурова як до «взаємин французької держави з громадянином Франції», оскільки засновник Telegram кілька років тому отримав паспорт цієї країни.

За інформацією Мєшкова, зараз Дуров веде переговори з французькими держструктурами, проте про їхній зміст йому нічого не відомо.

Бекграунд. Павла Дурова затримали у Парижі 24 серпня за звинуваченнями у недостатній модерації Telegram та відмові від співпраці, що, на думку правоохоронців, робить його співучасником поширення дитячої порнографії, продажу наркотиків, шахрайства та інших злочинів.

28 серпня його відпустили під заставу в 5 млн євро з умовою обов'язкової явки в поліцію двічі на тиждень.

Відразу після арешту посольство рф у Франції вимагало надати консульський доступ до Дурова.

Сам Дуров назвав звинувачення з боку Франції «дивовижними» і заявив, що Telegram готовий залишити країни, несумісні з принципами месенджера.

Джерело матеріала
loader
loader