Говард Баффет розробляє технологію для розмінування землі в Україні
Говард Баффет розробляє технологію для розмінування землі в Україні

Говард Баффет розробляє технологію для розмінування землі в Україні

Американський філантроп Говард Баффет активно тестує технологію для розмінування землі та планує масштабувати її в Україні.

Про це перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко написала у Facebook.

«Він надасть трактори дистанційного керування із навісним обладнанням для підготовки ґрунту для розмінування. Що важливо для мене, як міністерки економіки, — це навісне обладнання, виготовлене українськими розробниками», — зазначила вона. 

Днями ці машини пройшли ще кілька раундів чергових випробувань, підірвали 5 протитанкових мін, і навіть після цього навісне обладнання досі є придатним для подальшого використання, додала Свириденко. 

Вона уточнила, що завдяки дистанційному управлінню оператор виставляє кордони поля, яке потрібно проїхати трактору. Трактор штовхає попереду кількатонні ролери. Потрапляючи на вибухонебезпечний предмет, вага ролера призводить до детонації. За поломки це навісне обладнання можна легко замінити новим і відремонтувати. А через те, що виробництво знаходиться в Україні, час і вартість логістики зведені до мінімуму. 

Свириденко наголосила, що наразі головне завдання уряду — оновити стандарти, аби такі машини дистанційного керування були доступними для розмінування. 

«Ми маємо думати в першу чергу не про те, як зберегти якомога більше вцілілих машин, а про те, щоб швидше розмінувати землю і зберегти якомога більше життів», — процитувала Свириденко слова Баффета.

Джерело матеріала
loader
loader