Я цю інформацію зміг перевірити, – Стерненко про ймовірний російський паспорт Труханова
Я цю інформацію зміг перевірити, – Стерненко про ймовірний російський паспорт Труханова

Я цю інформацію зміг перевірити, – Стерненко про ймовірний російський паспорт Труханова

Сергій Стерненко розповів Суспільному в ефірі "Українського радіо Одеса", що вважає опубліковані документи достовірними, проте відмовився назвати джерела їхнього походження.

Що каже Стерненко про документи щодо Труханова

Я не завжди можу відкривати свої джерела, але скажу так, я цю інформацію зміг верифікувати, перевірити, і я поки не впевнився у її достовірності, то не приймав рішення публікувати. І ні, я не вважаю, що це робить хтось вкиди, тому що інформація про громадянство так званої Російської Федерації у Геннадія Труханова, вона була вже дуже давно, починаючи, напевно, з 2014 року,
– заявив Стерненко.

Він пояснив, що дані про громадянство мера Одеси не є секретом. Активіст додав, що наразі "з'являється більше деталей щодо того, що дійсно Геннадій Труханов є громадянином країни-агресорки".

Своєю чергою Геннадій Труханов розповів, що всі відповідні правоохоронні структури вже неодноразово давали офіційну відповідь, що він не має російського громадянства.

Також міський голова Одеси заявив: "Люди, які розповсюджують фейкову інформацію, мають відповідати. Я вважаю, що це вороги країни, які розхитують суспільство".

Сергій Стерненко пояснив, що сприймає це як завуальовані погрози та тиск.

"До його погроз я ставлюсь абсолютно серйозно, вважаю, що Геннадій Труханов може і далі замовити якийсь напад або спробу вбити чи мене, чи будь-яку іншу людину, яка його критикує. Але я вважаю, що набагато важливіше добиватися позбавлення його посади та притягнення його до кримінальної відповідальності. Труханов мене не залякав у 2018 році і йому не вдасться залякати мене зараз", – заявив Стерненко.

Також активіст сказав, що наскільки йому відомо, то ніяких глибоких серйозних перевірок щодо громадянства Труханова з боку наших правоохоронних органів не здійснювалось.

"Єдине, що дійсно було, це те, що Труханов пішов в консульство так званої Росії, отримав там довідку, що він начебто не громадянин так званої Росії. Але в той самий час є довідка від Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації, де вказано, що він є громадянином так званої Російської Федерації. Ця довідка датована ще 2020 роком", – підсумував Сергій Стерненко.

Джерело матеріала
loader
loader