Йдуть важкі бої: де основні напрямки просування росіян
Йдуть важкі бої: де основні напрямки просування росіян

Йдуть важкі бої: де основні напрямки просування росіян

В етері 24 Каналу OSINT-аналітик, військовий оглядач Віталій Кононученко оцінив ситуацію на Курахівському напрямку та назвав основні напрямки просування окупантів. До слова, ЗСУ відбили 40 атак протягом доби.

Яка ситуація на Курахівському напрямку

Російські війська, на жаль, захопили місто Українськ. Армія Росії почала штурм цього міста фактично 10 – 11 днів тому й змогла фіналізувати день – два тому. Однак поблизу міста, зокрема на териконі, досі перебувають українські військові.

Там ведуться важкі бої. Наскільки мені відомо, туди підтягуються підкріплення з нашого боку. Є спроби стабілізувати напрямок,
– зазначив Кононученко.

Росіяни намагаються рухатись звідти вниз до населеного пункту Желанне Перше та Желанне Друге. Їхня мета витіснити Сили оборони з виступу в сторону Донецька. Тобто противник намагається атакувати з півдня, такою клешнею з Красногорівки, й з півночі з боку Желанного Першого.

Де росіяни наступають на Курахівському напрямку: дивіться на карті

Далі ворог робить акцент на просування в сторону смт Гірник, Курахівка й також Гостре – це зараз основні напрямки просування на Курахівському напрямку.

Зверніть увагу! У Генштабі зазначили, що найактивніше окупанти намагалися просунутися впередв районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік Цукуриного, Українська, Дального, та Желанного Першого.

Теги за темою
Донецька область Україна – Росія
Джерело матеріала
loader
loader