Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони, — ЗМІ
Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони, — ЗМІ

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони, — ЗМІ

За свої послуги завербований ізраїльський бізнесмен запросив у іранців мільйон доларів. Агентство безпеки Ізраїлю не повідомляє, як далеко вдалося агенту просунутися під час реалізації намічених терористичних акцій.

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, міністром оборони Йоавом Галлантом і главою Агентства безпеки Ізраїлю (Шин Бет). Про це пише The Jerusalem Post.

Людина, особистість якої не розголошується, є бізнесменом з великими зв'язками в Туреччині та Ірані. Його затримали в серпні, а в четвер, 19 вересня, йому висунули обвинувачення.

План полягав у тому, щоб використати ізраїльського бізнесмена, який тривалий час жив у Туреччині і мав фінансові стосунки як із турецькими, так і з іранськими особами, для розроблення планів убивств в Ізраїлі.

Для реалізації його реалізації громадяни Туреччини Андрій Фарук Аслан і Гюнейд Аслан зв'язалися з ізраїльським бізнесменом для проведення фінансових операцій, запросивши його в турецьке місто Самандаг для зустрічі з двома представниками багатого іранця на ім'я Еді. Коли йому сказали, що Еді не може виїхати з Ірану до Туреччини, він погодився на те, щоб його таємно переправили машиною з Туреччини до Ірану, де він зустрівся з Еді та членом іранських служб безпеки на ім'я Хадж.

Перш ніж розпочати будь-яку діяльність, ізраїльський бізнесмен запросив один мільйон доларів.

У серпні ізраїльський бізнесмен відвідав Іран вдруге, де отримав аванс у 5000 євро для початку здійснення змови, включно з потенційним перетворенням агента "Моссада" на подвійного агента.

Ізраїльському бізнесменові також доручили знімати відео певних ізраїльських об'єктів з метою спостереження і збору розвідувальної інформації, і передавати погрози громадянам Ізраїлю, з якими Іран зв'язувався для виконання місій, що не відповідають іранським директивам. Крім того, іранці запитали бізнесмена, чи зможе він завербувати росіян і американців, яких можна було б використати для вбивства іранських діячів, які виступають проти режиму і проживають у Європі та США.

Зазначається, що Шин Бет не надала жодних вказівок на те, чи домігся ізраїльський бізнесмен істотного прогресу в будь-якій із терористичних акцій.

Нагадаємо, лідер республіканців, кандидат у президенти США Дональд Трамп був упевнений, що Іран нападе на Ізраїль у ніч із 5 на 6 серпня.

У Лівані прогриміла серія вибухів. 17 вересня на півдні країни детонували пейджери, які були в розпорядженні угруповання "Хезболла". Наступного дня там вибухнули портативні рації та радіоприймачі.

Джерело матеріала
loader
loader