Окупанти намагаються створити котел: військовий експерт розповів, де ЗСУ ризикують потрапити в оточення
Окупанти намагаються створити котел: військовий експерт розповів, де ЗСУ ризикують потрапити в оточення

Окупанти намагаються створити котел: військовий експерт розповів, де ЗСУ ризикують потрапити в оточення

Біля передмістя Донецька, селище Невельське ризикує потрапити до оточення. Російській армії залишається подолати 5 км, щоб замкнути цей котел.

Ситуація відома українському командуванню, але, схоже, не все так катастрофічно. Якщо українські війська досі тримаються, то є план, розповідає військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

«На Курахівському та Вугледарському напрямах важка ситуація. Росіяни зупинили рух та почали зміцнювати свій лівий фланг, намагаючись відрізати українські гарнізони від постачання. Вугледарський гарнізон намагаються оточити, просуваючись із північного сходу та захоплюючи території» - повідомляє експерт.

На даний момент основна проблема полягає в тому, що росіяни зайшли на південний Донбас та підірвали кілька мостів. Це ускладнює ситуацію для українських військ. Росіяни контролюють кілька відвалів, які використовуються для артилерійського обстрілу.

«Щодо Курахівського напряму росіяни, мабуть, не зможуть замкнути оточення, оскільки для цього їм потрібно йти широкою дугою. Невельське не буде повністю оточене, якщо українські війська зможуть утримати свої позиції», - додав Світан.

Так, за його словами, наразі є кілька можливостей: якщо росіяни почнуть розширювати оточення, їм потрібно буде контролювати українське місто України. Це дозволить їм створити більший плацдарм для наступу на Курахове.

До того ж, є можливість ввести додаткові сили на кілька днів, що дозволить утримати позиції. В Україні є внутрішні війська, які можна перепрофілювати для бойових завдань.

Останні новини України:

Армія Росії почала атакувати Україну новим типом авіабомб: військовий експерт розповів про небезпеку.

Перелом ситуації на фронті: військовий експерт прогнозував до кінця 2024 року.

Які ракети отримали українські F-16: військовий експерт розповів, як це вплине на фронт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader