Операція в Курській області: скільки часу треба РФ, аби вибити ЗСУ
Операція в Курській області: скільки часу треба РФ, аби вибити ЗСУ

Операція в Курській області: скільки часу треба РФ, аби вибити ЗСУ

Сили оборони проводять успішний характер наступальних дій.

Для витіснення ЗСУ з Курської області росіянам знадобиться від пів року до року. Росіяни намагаються контратакувати, але їм заважають їхні власні фортифікаційні споруди.

Про це повідомив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Пів року - найбільш оптимістичні прогнози. Люди, які уважно стежать за ситуацією в Курській області та її розвитком, називають терміни до року. Це за цілого комплексу необхідних умов. Насамперед за передислокації достатньої кількості боєздатних підрозділів", - пояснив експерт.  

Зараз військове командування РФ стягує до Курської області найбільш боєздатні підрозділи з усіх ділянок фронту в Україні, а також проводить передислокацію найбільш боєздатних підрозділів із тилових районів країни. Зокрема, з Калінінградської області.

Втім, ситуація складана для росіян. Вони намагаються намагаються контратакувати, але в тилу в угруповання Сил оборони України на Курщині - інженерно-фортифікаційні споруди, зведені самими росіянами. Це дві лінії ешелонованої оборони. Крім того, українські військові проводять маневровий характер бойових дій - як наступальний, так і оборонний.

"Плюс варто враховувати ландшафт. Курська область — лісиста. Відповідно, діяльність українських розвідувально-диверсійних груп зводить нанівець можливості російської армії, здійснення ними логістичних складників для підтримки матеріально-технічного забезпечення своїх підрозділів", - розповів Снєгирьов.

Також експерт зауважив, що Сили оборони України наразі проводять успішний характер наступу фактично в тилу російського угруповання, яке намагається витіснити українські підрозділи в Суджанському та Коренівському районах. 

  • Операція в Курській області: скільки РФ потрібно сил, щоб вибити ЗСУ
  • Новий прорив ЗСУ у Курській області: експерт пояснив, як це вдалося
  • ЗСУ мають нову стратегію операції в Курській області: деталі від Forbes
Джерело матеріала
loader
loader