Батька Доді Аль-Файєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства
Батька Доді Аль-Файєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Батька Доді Аль-Файєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

За словами колишніх співробітниць мільярдера, він був зовсім не такою людиною, якою його показали в "Короні".

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Файєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у зґвалтуваннях. Деякі з них мали місце на "Віллі Віндзор" у Булонському лісі в Парижі. Про це пише The Sun із посиланням на новий документальний фільм ВВС під назвою "Аль-Файєд: Хижак у Harrods".

Зокрема, стрічка містить заяви жінок, які працювали в Harrods з кінця 1980-х до 2000-х років. П'ять із них заявили, що Аль-Файєд старший їх зґвалтував, а ще 20 стверджують, що батько Доді Аль-Файєда, останнього коханого чоловіка принцеси Діани, вчинив сексуальне насильство над ними в кількох місцях: офісах компанії, лондонських апартаментах Аль-Файєда, під час закордонних поїздок. Часто це був готель Ritz у Парижі.

Понад 20 жінок заявили, що зазнали насильства з боку єгипетського мільярдера

"Вілла Віндзор" також фігурує в їхніх розповідях як місце, де відбувалося сексуальне насильство. Розкішний особняк із 14 кімнатами XIX століття був будинком короля Едуарда VIII після зречення від престолу і його дружини Волліс Сімпсон. Розкішна французька нерухомість герцога і герцогині Віндзорських нещодавно була показана в третьому сезоні серіалу "Корона". За сюжетом, Мохаммед Аль-Файєд купує французький будинок герцога і герцогині Віндзорських після смерті Волліс Сімпсон 1986 року. Свого часу тут побували Марлен Дітріх, Арістотель Онассіс, Елізабет Тейлор і Ага Хан.

У реальному житті Аль-Файєд взяв цю нерухомість в оренду на 50 років і перейменував її на віллу Віндзор після завершення реставрації вартістю 10,4 млн фунтів стерлінгів 1990 року.

Однією з тих, кого Мохаммед, за її словами, зґвалтував на цій віллі, була жінка на ім'я Джемма, яка працювала його особистою помічницею з 2007 по 2009 рік. Вона розповіла журналістам подробиці того, що сталося.

Інша жертва зґвалтування на ім'я Софія обурюється, що у двох останніх серіях "Корони" Аль-Файєд старший показаний як приємна і товариська людина. Вона стверджує, що цей образ далекий від істини.

У розмові з BBC Софія, яка працювала його особистим помічником з 1988 по 1991 рік, сказала, що Аль-Файєд намагався зґвалтувати її ще більше не один раз. Одна з таких спроб сталася на віллі Віндзор.

Вілла Віндзор фігурувала в серіалі "Корона"

Говорячи про його зображення в "Короні", вона підкреслила:

"Це злить мене, люди не повинні пам'ятати його таким. Він був не таким".

У серіалі про королівську сім'ю Аль Файєд показався ввічливим і чемним

Після звинувачень проти Аль-Файєда універмаг Harrods зробив заяву для BBC:

"Сьогоднішній Harrods — це зовсім інша організація, ніж та, якою володів і керував Аль-Файєд у період з 1985 по 2010 рік. Це організація, яка прагне поставити благополуччя наших співробітників у центр усього, що ми робимо. Відтоді як 2023 року з'явилася нова інформація про історичні звинувачення в сексуальному насильстві з боку Аль-Файєда, нашим пріоритетом стало врегулювання претензій якомога швидше. Цей процес, як і раніше, доступний для всіх нинішніх або колишніх співробітників Harrods", — заявили представники.

За їхніми словами, вони не в силах змінити минуле, але сповнені рішучості чинити правильно, а також не допустити нічого подібного в майбутньому.

Раніше Фокус писав, що принц Гаррі думав про стосунки принцеси Діани і Доді Аль-Файєда.

Джерело матеріала
loader
loader