Привід змінити раціон: які хвороби можуть розвинутись, якщо часто їсти рис та макарони
Привід змінити раціон: які хвороби можуть розвинутись, якщо часто їсти рис та макарони

Привід змінити раціон: які хвороби можуть розвинутись, якщо часто їсти рис та макарони

Макаронні вироби та рис не рекомендується вживати щодня, адже ці продукти можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, якщо ними зловживати. Експерти розповіли, якими можуть бути наслідки.

Дослідники з'ясували, що вживання білого рису у великих кількостях загрожує проблемами із серцем у довгостроковій перспективі. Вплив цієї крупи на організм при щоденному вживанні можна порівняти з великою кількістю солодощів.

Рис, крупа - фото з вільних джерел
Рис, крупа - фото з вільних джерел

Фахівці відзначають, що очищені зерна, оброблені для надання більш тонкої текстури та тривалішого терміну зберігання, частіше призводять до появи в крові жирів – тригліцеридів. Вони можуть сприяти закупорці артерій та розвитку ішемічної хвороби серця, навіть у людей середнього віку.

Макарони. Фото: скрін youtube
Макарони. Фото: скрін youtube

З'ясувалося, що очищені зерна швидше розщеплюються організмом і це провокує зростання рівня цукру в крові після їди. На постійній основі такий стан може призвести до пошкодження кровоносних судин та нервів, які контролюють серце. Також це сприяє появі бляшок на стінках артерій. Відповідно, надалі з'являється ризик інсульту та інфаркту.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, візити до стоматолога стануть рідкістю: ці продукти дуже корисні для зубів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, може бути дуже токсичним: яку популярну рибу не варто навіть брати з полиць супермаркету – можна занапастити здоров'я.

Джерело матеріала
loader
loader