Прорив ЗСУ у Курській області: експерт розповів, сценарії другого етапу операції
Прорив ЗСУ у Курській області: експерт розповів, сценарії другого етапу операції

Прорив ЗСУ у Курській області: експерт розповів, сценарії другого етапу операції

Українські сили оборони продовжують успішно діяти в Курській області, здійснюючи прорив у тил ворога.

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він вважає, що одним із завдань нового наступу є розрізання ворожого угруповання та створення додаткових проблем для російської армії з південного напрямку.

Основною метою операції є не просто вогневий вплив, а витіснення російських сил із займаної території. Мусієнко зазначив, що контроль ЗСУ над річкою Сейм значно ускладнює логістику ворога та перекидання підкріплень. Це створює передумови для того, щоб Україна взяла під контроль весь плацдарм, де російські війська раніше досягли часткового успіху.

Експерт також вказав на можливість досягнення мінімальної мети операції — відтягування російських сил із району Кореневого. Це допоможе послабити тиск на українські позиції та не дозволить ворогу зробити стрімкий прорив на інших напрямках. Українські війська продовжують створювати нові точки напруги, зокрема в районі Веселого, що свідчить про достатній ресурс для подальших дій.

Операція в Курській області змушує російське командування перекидати підрозділи з інших напрямків, що значно послаблює їхні позиції в Україні. Як зазначив Мусієнко, навіть без масштабного прориву утримання та сковування противника є вигідною тактикою для України. Проте поки що зарано оцінювати, чи знизить це темпи російського наступу в Донецькій області.

Останні новини:

Пастка для військ рф: військовий експерт розповіді про план ЗСУ на Курщині

"Дрон-автомат": експерт розповів наскільки ефективною є нова розробка ЗСУ

Армія рф почала готуватися до нового наступу взимку 2025 року: військовий експерт розповів, де може статися головний удар

Джерело матеріала
loader
loader