Розкаже дитині казку, розбудить зранку. Домашній робот LG — наймиліший гаджет цього року!
Розкаже дитині казку, розбудить зранку. Домашній робот LG — наймиліший гаджет цього року!

Розкаже дитині казку, розбудить зранку. Домашній робот LG — наймиліший гаджет цього року!

Кілька днів тому я писав про розумний будинок від LG, але не згадав у статті один гаджет із нової екосистеми. Він мені настільки сподобався, що я вирішив розповісти про нього окремо.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Розкаже дитині казку, розбудить зранку. Домашній робот LG — наймиліший гаджет цього року! - Фото 1

Пам’ятаєте статтю з CES про робота від Samsung? Офіційно заявляю: LG зробили крутіше! І це вже не прототип, а реальний пристрій, домашній компаньйон з’явиться в продажу на початку 2025 року. Щоправда, поки що тільки в Південній Кореї, але будемо сподіватися, що до інших країн він теж одного разу добереться.

Зустрічайте, нового домашнього робота від LG — The Self-Driving AI Home Hub. На мій погляд, це вкрай нудне ім’я, я б його назвав «лижиком», але вже як є. Сам по собі робот невеликий, розміром з баскетбольний м’яч, який злегка сплюснули, причепили колеса і ручку для перенесення і оснастили двома величезними виразними очима.

Наймиліше в роботі, це те, як він себе поводить! По-перше, голос, він не виглядає як роботизованим, так і на 100% людським, це, як на мене, розумний баланс. При цьому всьому він до біса позитивний! Його можна погладити як домашнього улюбленця, або похвалити голосом, тоді очі робота змінюються на великі сердечка, а сам він починає розгойдуватися вперед і назад, бурчачи від задоволення, і нібито пританцьовуючи.

Пристрій поєднує в собі дві функції — управління розумним будинком і голосового помічника та друга сім’ї, який працює на основі ШІ-моделі ChatGPT 4-o.

Фішка робота в тому, що він регулює різні сенсори і датчики виходячи з потреб користувача, а не за заданим скриптом. Команди можна віддавати голосом у формі звичайного діалогу, якщо потрібно, робот уточнить деталі, після чого запрограмує ваш будинок так, як ви просили.

Наприклад, робот може супроводжувати ваших дітей, поки ті бігають і граються в будинку, а коли прийде час відходу до сну — приглушить світло в дитячій і розповість дітям казку. До речі, саму казку він може придумати самостійно — на основі дитячих малюнків! У процесі девайс вимірює температуру і вологість у кожній з кімнат, і по ходу вносить зміни в систему опалення та зволоження повітря.

Колеса робота не виглядають великими, він, найімовірніше, перебереться через 2-3 см поріжок, і проїде по килиму, але більшого від нього очікувати не варто. На випадок сходинок або перешкод є ручка, щоб робовихованця можна було перенести в іншу локацію. На виставці він упевнено їздив по колу, і під’їжджав до свого власника, коли той кликав його до себе. Набір датчиків для навігації на передній частині робота має переконливий і більш просунутий вигляд, ніж те, що зараз використовується, наприклад, у роботах-пилососах.

Розкаже дитині казку, розбудить зранку. Домашній робот LG — наймиліший гаджет цього року! - Фото 2

Мені здається, що робот може стати другом і товаришем для самотніх людей, або соціопатів. Якщо в ньому буде підтримка української, і з ним можна буде спілкуватися у формі простого діалогу, як це зараз можна робити з Chat GPT, то на це є всі шанси.

А ви хотіли б собі такого вихованця? Чи коти для серця айтішника все ж більш звичні?

Джерело матеріала
loader
loader