Розпорошили сили та провалили наступ: експерт розповів про проблеми армії рф в Курській області
Розпорошили сили та провалили наступ: експерт розповів про проблеми армії рф в Курській області

Розпорошили сили та провалили наступ: експерт розповів про проблеми армії рф в Курській області

Російський контрнаступ у Курській області, що триває вже майже місяць, проходить без суттєвих успіхів.

Таку думку для "24 каналу" висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Він зазначив, що хоч росіяни намагалися просуватися по кількох напрямках, лише один з них, Опанасівка – Снагість, показав хоч якісь результати. Проте й тут ситуація виявилася складною, і контрнаступ має серйозні проблеми.

За словами експерта, російські сили зосередилися на деблокаді Глушківського району, де розпочався наступ Сил оборони України. Проте результати контрнаступу росіян є дуже посередніми. Зокрема, українські війська успішно просунулися до Кореневого, захопивши його зі сходу, і в районі Глушкового розпочали наступальні дії, що ставить під загрозу російські позиції.

Олександр Коваленко відзначає, що контрнаступ росіян розпочався нераціонально: вони не змогли стабілізувати ситуацію, що призвело до низької ефективності їхніх дій. Росіяни сконцентрували 35 тисяч осіб на Курському напрямку, але для успішного контрнаступу необхідно було щонайменше 50 тисяч. Тому результати контрнаступу можуть бути катастрофічними для росії.

Якщо українські сили успішно захоплять Глушків і продовжать просування, російські війська можуть потрапити в оточення і втратити всі досягнення, а сам контрнаступ перетвориться на повний провал. Військові аналітики вважають, що такі невдачі можуть мати серйозні наслідки не тільки для військового командування росії, а й нового глави Міноборони Андрєя Бєлоусова.

Останні новини:

Пастка для військ рф: військовий експерт розповіді про план ЗСУ на Курщині

"Дрон-автомат": експерт розповів наскільки ефективною є нова розробка ЗСУ

Армія рф почала готуватися до нового наступу взимку 2025 року: військовий експерт розповів, де може статися головний удар

Джерело матеріала
loader
loader