СБУ оголосила підозру священнику УПЦ МП, який виправдовував війну Росії проти України та поширював фейки
СБУ оголосила підозру священнику УПЦ МП, який виправдовував війну Росії проти України та поширював фейки

СБУ оголосила підозру священнику УПЦ МП, який виправдовував війну Росії проти України та поширював фейки

Йому загрожує покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Служба безпеки України оголосила підозру архімандриту одного з київських чоловічих монастирів УПЦ МП у виправдовуванні війни Росії проти України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, клірик у соцмережах виправдовував російську агресію та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

СБУ оголосила підозру священнику УПЦ МП, який виправдовував війну Росії проти України та поширював фейки - Фото 1

Під час обшуків за місцем перебування фігуранта у приміщеннях монастиря УПЦ (МП) правоохоронці виявили докази злочинних дій.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки повідомила про підозру клірику Вінницької єпархії УПЦ МП, який публічно виправдовував збройну агресію Росії. За даними слідства, у спілкуванні з вірянами настоятель храму Калинівського благочиння на Вінниччині вихваляв російського диктатора Володимира Путіна, закликав до підтримки ворога, а також поширював прокремлівські наративи серед прихожан релігійної громади через телеграм.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна СБУ УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader