Секретна служба США почала перевірку щодо Ілона Маска через його «жартівливий» твіт про вбивство Байдена та Гарріс
Секретна служба США почала перевірку щодо Ілона Маска через його «жартівливий» твіт про вбивство Байдена та Гарріс

Секретна служба США почала перевірку щодо Ілона Маска через його «жартівливий» твіт про вбивство Байдена та Гарріс

Після другого замаху на Трампа один із користувачів Х написав: «Чому вони хочуть вбити Дональда Трампа?» Ілон Маск перепостив допис зі своїм коментарем: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу». Пізніше він сказав, що це був жарт.

Секретна служба США, яка займається охороною президента та віце-президента, розпочала перевірку щодо Ілона Маска. Причиною став його твіт, повідомляє Bloomberg. 

Після другого замаху на Трампа, який стався 16 вересня, один із користувачів Х написав: «Чому вони хочуть вбити Дональда Трампа?» Ілон Маск зробив репост допису та прокоментував його: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу». Після того, як його коментар викликав загальне засудження, Маск видалив пост  і сказав, що це був жарт. 

Секретна служба США почала перевірку щодо Ілона Маска через його «жартівливий» твіт про вбивство Байдена та Гарріс - Фото 1

Скриншот твіту Маска/The Insider

Секретна служба, яка розпочала розслідування, має визначити, чи несе Маск та його твіт небезпеку для чинних президента та віце-президентки. Погрози їм є кримінальним злочином, за який загрожує великий штраф або до п'яти років ув'язнення. У Секретній службі на запит Bloomberg повідомили, що «записи про пост Маска були зібрані в правоохоронних цілях і не розголошуються, оскільки можна очікувати, що їх розкриття завадить проведенню правоохоронних процедур». 
 
Представник Секретної служби також зазначив, що відомству «відомо про пост Ілона Маска в соціальних мережах»: «Як правило, ми не коментуємо питання, пов'язані із захистом розвідки. Однак, ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов'язані з тими, кого ми захищаємо». 

Однак, як зазначає Bloomberg, розслідування, швидше за все, спричинить лише незначні незручності для Маска. Ймовірно, йому доведеться доводити, що він не становить безпосередньої загрози для президента Джо Байдена та віце-президентки Камали Гарріс. Подібні ситуації вже відбувалися зі знаменитостями. Наприклад, у 2023 році актор Джон Шнайдер також став фігурантом перевірки Секретної служби після твіту, в якому Шнайдер закликав до публічної повішення президента Джо Байдена та його сина Хантера.   

Актор написав: «Пан президент, я вважаю, що ви винні у державній зраді і маєте бути публічно повішені. Ваш син також. Ваша відповідь? З повагою Джон Шнайдер». Однак Секретна служба дійшла висновку, що пост Шнайдера був лише «завуальованою загрозою», і відмовилася робити будь-які дії. 

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader