Серіал про Гаррі Поттера: коли вийде і якою заявою здивував кіношний Сіріус
Серіал про Гаррі Поттера: коли вийде і якою заявою здивував кіношний Сіріус

Серіал про Гаррі Поттера: коли вийде і якою заявою здивував кіношний Сіріус

Осінньо-зимовий період – найкращий час для перегляду фільмів про Гаррі Поттера. Засніжений Гоґвортс переносить в атмосферу дитинства і казки. Фанати Гаррі Поттера з нетерпінням чекають виходу першого сезону однойменного серіалу. Майбутній фентезійний серіал має відкрити нову сторінку в Поттеріані. Для дітей це чудова нагода вперше познайомитися зі всесвітом, створеним Джоан Роулінг, а для дорослих – нагода повернутися у дитинство.

За попередніми даними, серіал матиме сім сезонів та стане цілою епохою. Серії виходитимуть упродовж 10 років. Директор HBO Кейсі Блойс у розмові з виданням Deadline приголомшив заявою. Він підтвердив, що серіал вийде не раніше 2026-2027 року.

Хоча сценарій уже знаходиться на стадії активної розробки, дата прем’єри неблизька. Лише нещодавно студія оголосила про початок кастингу акторів, які зіграють Гаррі, Рона та Герміону. На кастинг запрошуються діти, яким у квітні 2025 року буде 9-11 років і які проживають у Великій Британії та Ірландії. 

Зйомки серіалу мають розпочатися лише у другій половині 2025 року. Розробники кажуть, що хочуть приділити належну увагу декораціям та сценарієм, тому процес виробництва цілком може затягнутися.

Кейсі Блойс підтвердив, що серіал точно не вийде на екрани раніше 2026-2027 року, але точнішу дату назвати важко.

"Серіал вийде наприкінці 2026-2027 року Сценаристи лише починають писати, тому поки що рано говорити про дату виходу в ефір", – розповів Блойс.

Виконавчими продюсерами проєкту стали Джоан Роулінг, Ніл та Рут Кенлі-Леттс. Над серіалом працюють сценаристка Франческа Гардінер та режисер Марк Майлод.

На червоній доріжці 76-ї церемонії премії "Еммі" IndieWire запитав Ґері Олдмена, виконавця ролі Сіріуса Блека в фільмах Warner Bros, чи готовий актор повернутися на знімальний майданчик, щоб зіграти свого героя в майбутньому серіалі. Актор сказав, що ніхто до нього не звертався, але  додав, що Сіріуса у фільмах було недостатньо: "Він [Сіріус – ред] з’явився, а потім пройшов крізь завісу". 

Серіал про Гаррі Поттера: коли вийде і якою заявою здивував кіношний Сіріус

"Я б побився об заклад, що серіал матиме абсолютно новий склад. Можливо, за кілька років я зможу зіграти Дамблдора", – сказав Олдман.

Ідею створення серіалу за всесвітом Поттеріани обговорювали не один рік. Глядачі були розчаровані тим, що у фільми не увійшли численні уривки з книг. Деякі шанувальники наголошували, що екранізація не дуже точно відповідає художньому світу романів Роулінг.

Творці серіалу пообіцяли максимально наблизити серіал до сюжету книг.   Попередньо Warner Bros Discovery у пресрелізі повідомляли, що у серіалі буде новий акторський склад. 

І поки фанати в усьому світі висувають власні припущення про акторів, які могли б стати новим втіленням класичних героїв, сервіс Max показав перший тизер серіалу.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що HBO відкрив кастинг на головних акторів серіалу про Гаррі Поттера та писав про припущення, хто може зіграти Рона, Герміону та Гаррі.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader