Швейцарія передасть Україні майже $70 млн на цифровізацію
Швейцарія передасть Україні майже $70 млн на цифровізацію

Швейцарія передасть Україні майже $70 млн на цифровізацію

Україна отримала фінансування від Швейцарії для цифровізації послуг у сфері охорони здоров’я, електронного нотаріату, освіти. Країна виділить на це 58,7 млн франків (69,4 млн доларів).

“Зустрівся з Феліксом Бауманном, послом Швейцарії в Україні. Головний результат зустрічі — підписання меморандуму на 58,7 млн франків зі Швейцарським агентством розвитку та співробітництва (SDC). Кошти виділятимуть протягом 2024–2028 років, їх використають на цифровізацію та розвиток регіонів України”, – розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров.

У центрі уваги — цифровізація охорони здоров’я, електронний нотаріат, освіта та гуманітарне розмінування, а також перезапуск роботи Державної служби статистики. Частину фінансування спрямують на підтримку прифронтових регіонів, щоб забезпечити доступ до державних послуг для всіх громад.

За підтримки Уряду Швейцарії в 2024 році були запущені онлайн-реєстрація шлюбів, пілотний проєкт “Мрія” для 40 шкіл і тестування “Дії” для державних службовців. Відбувся черговий міжнародний Дія.Summit у Цюриху, де підписали Меморандум про створення Govtech-центру з Всесвітнім економічним форумом.

Джерело матеріала
loader
loader