Система Enduring Shield успішно перехопила дрон та крилату ракету під час випробувань
Система Enduring Shield успішно перехопила дрон та крилату ракету під час випробувань

Система Enduring Shield успішно перехопила дрон та крилату ракету під час випробувань

Оборонна компанія, що базується в штаті Вірджинія, успішно провела випробування Enduring Shield, наземної мобільної системи, спрямованої на боротьбу з крилатими ракетами та безпілотними авіаційними системами.

Leidos успішно здійснила перехоплення безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і крилатих ракет (КР) за допомогою системи Indirect Fire Protection Capability Increment 2 (IFPC Inc 2), що отримала назву «Непрямий вогневий захист» (Indirect Fire Protection Capability Increment 2).

Будучи частиною програми Enduring Indirect Fire Protection Capability (IFPC), система Enduring Shield захищає і обороняє цивільну і військову інфраструктуру і заповнює прогалину між тактичними системами ППО малої дальності і стратегічними системами. Демонстрація, проведена компанією Leidos і Виконавчим офісом програми (PEO) з ракет і космосу (MS), підкреслила здатність системи виявляти, супроводжувати, уражати і перехоплювати БПЛА і повітряні цілі під час ракетних льотних випробувань з використанням ракети AIM-9X наземного базування.

За словами Leidos, випробування також включало інтеграцію Інтегрованої системи бойового управління (IBCS), Sentinel A3 і Missile Datalink, демонструючи здатність нейтралізувати БПЛА і інші цілі за допомогою бойової стрільби.

Діно Пусінскі, віце-президент Leidos Enduring Shield, заявив, що ця подія є свідченням їхньої прихильності до постачання продуктів, які мають вирішальне значення для підтримки їх клієнтів, щоб вони могли випереджати своїх супротивників. «Це ще один важливий крок вперед в оцінці загальної оперативної спроможності і летальності системи», – сказав Пусінські.

Інноваційна компанія, що входить до списку Fortune 500, яка стверджує, що швидко розв’язує світові проблеми у сфері національної безпеки і охорони здоров’я, нещодавно отримала контракт від Командування підрядів армії США. Апаратне забезпечення включає модернізацію ракетного каналу дистанційного зв’язку. Контракт був наданий на додаткові апаратні засоби на підтримку початкових оперативних випробувань і оцінки (IOT&E) армійської системи захисту від непрямих вогневих ударів (IFPC).

За словами компанії, це обладнання включає модернізацію лінії віддаленого зв’язку з ракетами і програмне забезпечення на підтримку архітектури інтегрованої протиповітряної і протиракетної оборони армії.

Ларрі Баріссіано, старший віце-президент і керівник напрямку наземних систем компанії Leidos, заявив, що ця нагорода дозволить компанії продемонструвати здатність системи IFPC Inc 2 трансформувати бойові можливості в міру того, як вона просувається до того, щоб бути оголошеною оперативно готовою для наших бійців.

IFPC Inc 2 – це наземна мобільна система, розроблена як ключова частина рішення для захисту та оборони критично важливої цивільної та військової інфраструктури, яка призначена для боротьби з КР та БПЛА. За словами дослідників, вона також призначена для подолання розриву між тактичною протиповітряною обороною малої дальності і стратегічними системами, термінальною висотною протиповітряною обороною (THAAD) і силами Patriot.

Джерело матеріала
loader
loader