Без членства у НАТО не буде міцної безпеки для України - Столтенберг
Без членства у НАТО не буде міцної безпеки для України - Столтенберг

Без членства у НАТО не буде міцної безпеки для України - Столтенберг

Без членства в НАТО забезпечити стабільну безпеку України буде неможливо.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед відходом у відставку.

За словами генсека НАТО, найшвидший спосіб закінчити війну в Україні - програти її. Але в такому разі буде не мир, а окупація. У свою чергу Путін вірить, що досягне своєї мети у війні та "перечекає" Захід. Тому він продовжує агресію.

"Я не вірю, що ми можемо змінити думку Путіна. Але я вірю, що ми можемо змінити його розрахунки. Надавши Україні більше зброї, ми можемо змусити Путіна зрозуміти, що він не зможе отримати бажане силою... Парадокс полягає в тому, що чим більше зброї для України ми зможемо поставити, тим більша ймовірність того, що ми зможемо досягти миру та припинити війну", - підкреслив Столтенберг.

Він уточнив, що чим надійнішою буде довготермінова підтримка України з боку НАТО, тим швидше може завершитися війна.

Також, як додав Столтенберг, будь-яка майбутня мирна угода має бути підкріплена потужною військовою підтримкою України та надійними гарантіями безпеки, щоб забезпечити міцний мир.

"Без стабільної України не може бути стабільної безпеки в Європі. А без членства в НАТО не буде міцної безпеки для України. Двері НАТО відчинені. Україна приєднається (до Альянсу - ред.)", - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше заявляв, що єдиний спосіб для України стати членом НАТО – це її перемога як суверенної та незалежної держави в Європі.

Фото: gdpr-info.eu

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader