Лише 9% чоловіків зможуть розраховувати на здорову пенсію: чому так
Лише 9% чоловіків зможуть розраховувати на здорову пенсію: чому так

Лише 9% чоловіків зможуть розраховувати на здорову пенсію: чому так

У Великій Британії дослідники зробили невтішний висновок: лише 9% чоловіків доживають до пенсії без болю в спині, діабету та інших хронічних захворювань. І це не просто статистика, а справжня реальність, з якою стикаються багато британців.

Пенсійний вік у Британії приблизно такий самий, як і в Україні після останньої пенсійної реформи. Виходячи з аналізу, менше 10% всіх народжених сьогодні хлопчиків у Британії зможуть зустріти старість без проблем зі здоров'ям.

Старість. Фото: Youtube
Старість. Фото: Youtube

Але і з жінками ситуація не сильно краща. Тільки кожна шоста жінка зможе дожити до пенсії без таких проблем, як болі в спині, артрити або діабет. У той час як тривалість життя в Британії зростає з 1970-х років, кількість років, коли люди страждають від різних захворювань, також збільшується.

У середньому британські пенсіонери можуть розраховувати на 20 років життя після виходу на пенсію. Однак переважна більшість з них проведе ці роки в лікарнях, приймаючи купу ліків і страждаючи від хронічних захворювань, таких як артрит і старече недоумство.

пенсія, старенька, виплати, старість
пенсія, старенька, виплати, старість

Британці, які народилися у бідних регіонах країни, починають стикатися з хронічними проблемами зі здоров'ям уже за 10 років до виходу на пенсію. Ожиріння, нестача фізичних навантажень та куріння – ось головні причини, які ведуть до таких неприємних наслідків.

На жаль, здорова старість залишається недосяжною мрією для більшості жителів навіть однієї з найбагатших країн світу. Схоже, що в Україні ситуація не краща. Отже, якщо мрієте про безтурботну старість, можливо, настав час задуматися про своє здоров'я вже сьогодні.

Раніше нам стало відомо про те, що пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат

Вам буде цікаво дізнатися, пенсіонери вишиковуватимуться в чергу: як залучити стареньких на роботу

Читайте також, скоро у вас буде деменція: що безповоротно веде до розладу

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader