У Миколаївському зоопарку виявили пташиний грип
У Миколаївському зоопарку виявили пташиний грип

У Миколаївському зоопарку виявили пташиний грип

У миколаївському зоопарку Mykolaiv zoo у деяких перелітних птахів виявили пташиний грип. Тож відділ орнітології довелося закрити на карантин. Про це йдеться на Facebook-сторінці закладу.

- Розроблено і впроваджується ряд карантинних заходів. Відділ орнітології  тимчасово закритий для відвідування, - йдеться у повідомленні.

Пташиний грип - масове захворювання диких птахів та домашньої птиці, спричинене вірусом, який може передаватися від хворої птиці людині. Хвороба має серйозні наслідки для суспільства в усьому світі та є частиною програм моніторингу ВООЗ.

Пташиний грип серед птахів часто перебігає без симптомів, але може спричинити зменшення яйценосності, захворювання дихальної системи, а також проявлятися в гострій формі з летальним результатом. Буквально протягом 1-2 днів з моменту захворювання птах помирає.

  • У жовтні 2023 року в Антарктиці вперше зафіксували пташиний грип серед морських птахів. Спеціалісти побоювалися, що захворювання буде швидко поширюватись через щільність колоній птахів і ссавців.
  • У грудні 2021 року у Японії влада префектури Ехіме на острові Сікоку знищила близько 130 тисяч курей через спалах пташиного грипу. 
Джерело матеріала
loader
loader