У Ризі пройдуть навчання з евакуації мешканців
У Ризі пройдуть навчання з евакуації мешканців

У Ризі пройдуть навчання з евакуації мешканців

У рамках навчань з державної оборони Namejs 2024 з 20 вересня до 21 вересня Ризький муніципальний Департамент цивільної оборони та оперативної інформації (CAOIP) спільно з різними службами проведе практичне тренування процесу евакуації та розміщення мешканців в укриттях.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Рига веде комплексну роботу з підготовки столиці та її жителів до цивільних і воєнних криз, розповіла віцемер латвійської столиці Лінда Озола.

"Найближчими місяцями наші зусилля стануть помітнішими в міському середовищі.

Розпочнеться робота з маркування безпечних притулків та їхньої готовності прийняти людей у надзвичайних ситуаціях.

Ці навчання з евакуації дадуть нам важливий досвід для подальшого вдосконалення наших процесів у цивільному захисті", – зазначила віцемер.

Під час проведення всеосяжних державних оборонних навчань Namejs 2024 муніципалітет на практиці протестує свої можливості та алгоритми дій для повної евакуації мешканців із конкретних територій.

Так, сценарій у рамках навчань передбачає евакуацію мешканців двох районів автобусами Rīgas satiksme з кожного боку Даугави, із собою жителі мають взяти "72-годинний" аварійний рюкзак.

Евакуйованих доправлять у пункти розміщення, де буде забезпечено базові потреби – притулок, спальні місця, вода, їжа тощо.

"У рамках навчань буде організовано безпечний збір, транспортування та розміщення евакуйованих у пунктах тимчасового притулку.

Навчання триватимуть 24 години, у них будуть задіяні волонтери та матеріально-технічні засоби CAOIP, а також різні муніципальні структури.

Подібні навчання мають велике значення для зміцнення стійкості суспільства", – зазначив керівник Департаменту цивільної оборони Гінтс Рейнсонс.

У пунктах розміщення тестуватиметься здатність людей діяти в надзвичайних ситуаціях і виконувати заходи, пов'язані з цивільним захистом.

Наприклад, підготовка та розміщення мішків із піском біля вікон будівель, обклеювання вікон скотчем, приготування їжі в польових умовах, ночівля з використанням тимчасового обладнання для розміщення, а також дотримання внутрішніх правил перебування в сховищах і реальне виконання програми навчань.

Після завершення навчань евакуйованих доставлять назад у вихідні пункти.

Джерело матеріала
loader
loader