У роботі сервісів мережі «Київстар» стався технічний збій
У роботі сервісів мережі «Київстар» стався технічний збій

У роботі сервісів мережі «Київстар» стався технічний збій

У компанії зазначають, що у східних та північних регіонах України все ще можуть виникати деякі складнощі зі зв’язком.

У компанії «Київстар» підтвердили технічний збій. Проблема у всіх регіонах буде вирішена в найближчі 30 хвилин. Про це йдеться у повідомленні компанії у твітері.

«Сьогодні стався технічний збій у роботі деяких сервісів мережі “Київстар”. Наші фахівці вже виявили проблему та оперативно працюють над усуненням наслідків», — ідеться в повідомленні.

Зокрема, в компанії зазначають, що у східних та північних регіонах України все ще можуть виникати деякі складнощі зі зв’язком.

«Але протягом 30 хвилин вони будуть вирішені. Дякуємо за ваше терпіння та розуміння», — додали в пресслужбі.

Раніше абоненти «Київстару» в соцмережах повідомили про проблеми з голосовим зв'язком та мобільним інтернетом у Чернігівській, Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській та Полтавській областях.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року внаслідок «безпрецедентної кібератаки» проти української компанії «Київстар» росіяни зруйнували 70% віртуальної інфраструктури — хакерського втручання зазнали 4,8 тис. віртуальних серверів із 5 тис. 

Вранці 12 грудня 2023 року почався масштабний збій у роботі мобільного оператора «Київстар». Абоненти не мали зв’язку, не працювали мобільний інтернет, застосунок і сайт компанії, технічні труднощі та процес відновлення тривали декілька днів. Ще 12 грудня стало відомо, що збій стався внаслідок потужної хакерської атаки, що призвела до часткового руйнування IT-інфраструктури оператора.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на мережу національного оператора мобільного зв’язку «Київстар».

Про свою причетність до кібератаки, яка призвела до руйнування мережевої інфраструктури «Київстару», заявила група російських хакерів під назвою «Солнцепьок». Спочатку ця інформація з’явилась у російських ЗМІ, а згодом її підтвердили й у Службі безпеки України. За твердженням кіберзлочинців, вони начебто заволоділи особистими даними клієнтів мобільного оператора.

У «Київстарі» заперечили інформацію про те, що хакери заволоділи особистими даними абонентів.

Компанія «Київстар» вирішила звернутися до суду з позовом про втручання в роботу мережі у зв’язку з масштабним збоєм, спричиненим хакерською атакою.

Материнська компанія Veon оцінила збитки, завдані мобільному операторові «Київстар» хакерською атакою, приблизно у 3,6 млрд грн.

Фото: «Київстар» 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader