Суд продовжив термін досудового розслідування вбивства Фаріон
Суд продовжив термін досудового розслідування вбивства Фаріон

Суд продовжив термін досудового розслідування вбивства Фаріон

У четвер, 19 вересня, Галицький районний суд Львова має продовжити міру запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В'ячеславу Зінченку. Проте за клопотанням прокурорів продовжив термін досудового розслідування з 26 вересня до 26 січня 2025 року. Наразі триває засідання щодо переобрання запобіжного заходу для підозрюваного у вбивстві мовознавиці В’ячеслава Зінченка, повідомляє "Суспільне".

Підозрюваний В'ячеслав Зінченко перебуває у залі суду, адже у попередньому засіданні він брав участь по відеозв'язку. Після початку судового засідання адвокати Зінченка подали клопотання про відвід двох прокурорів у справі через начебто "дружні стосунки із донькою Ірини Фаріон". Суд пішов до нарадчої кімнати. Після цього ухвалили рішення - відмовити у клопотанні щодо відводу двох прокурорів без можливості оскарження.

Також прокурори у справі подали клопотання про продовження терміну досудового розслідування до 26 січня 2025 року. Наразі термін досудового розслідування спливає 26 вересня 2024 року. Прохання продовження терміну, пояснюють складністю експертиз та тим, що частина експертиз буде виконана у жовтні та листопаді 2024 року. Адвокати Зінченка вважають це затягуванням слідства, аде суддя клопотання задовольнив та продовжив строк досудового розслідування на 6 місяців - до 26 січня 2025 року.

Суд розпочав засідання щодо переобрання запобіжного заходу для В’ячеслава Зінченка. Прокурори просять продовжити тримання під вартою без застави на 60 діб. Адвокат Зінченка просить суд змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу стеження.

  • 19 липняв Ірину Фаріон стріляли неподалік її будинку у Львові. Вона померла в лікарні того ж дня. Увечері 21 липня поліція показала фото молодика, якого неодноразово бачили біля будинку Фаріон незадовго до вбивства.
  • 22 липня мовознавця та колишнього народного депутата Ірину Фаріон поховали у Львові на Личаківському цвинтарі біля могили українського композитора Володимира Івасюка.
  • 25 липня у Дніпрі затримано підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Йому 18 років, він мешканець Дніпра.
  • 26 липня у Львові суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В'ячеславу Зінченку - два місяці арешту без права застави.
Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader
loader