«Укрпошта» не підтвердила, що розсилає повістки від ТЦК — AIN.ua
«Укрпошта» не підтвердила, що розсилає повістки від ТЦК — AIN.ua

«Укрпошта» не підтвердила, що розсилає повістки від ТЦК — AIN.ua

Медіа повідомили про 6 тисяч повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК.

У вівторок, 17 вересня, на сервери «Укрпошти» надійшли електронні повістки з усіх ТЦК, підписані електронними підписами їх начальників. Пімля роздруку їх почали надсилати за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями. Про це повідомило Ukrainian Military Pages, посилаючись на джерела у Командуванні Сухопутних військ ЗСУ.

«Укрпошта» не підтвердила, що розсилає повістки від ТЦК — AIN.ua - Фото 1

скриншот публікації «Почалася розсилка перши 6000 повісток без участі ТЦК» / Ukrainin Military Pages

Медіа повідомило, що «Укрпошта» отримала близько 6 тисяч повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК.

«Повістки, згенеровані Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціалньий QR-код, були роздруковані "Укрпоштою" і тепер надсилаються за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями, — йдеться у публікації — На явку до ТЦК надано 14 днів».

«Укрпошта не підтверджує інформацію, зазначену в цій публікації», — повідомили у пресслужбі компанії на звернення онлайн-медіа AIN.ua.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності закон про мобілізацію та військовий облік. Усі військовозобов’язані з 18 до 60 років повинні були протягом 60 днів оновити свої облікові дані.

Громадяни, які не оновили своїх даних, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності зі штрафами від 17 до 25 000 гривень.

Станом на 14 липня понад 4 мільйони українців оновили свої дані через застосунок «Резерв+», ТЦК або ЦНАП.

Узастосунку «Резерв+» з’явилася спеціальна позначка в тих, хто вчасно оновив військово-облікові дані.

Раніше речник Міноборони Дмитро Лазуткін казав, що уряд поки не планує впроваджувати повістки в мобільний застосунок для військовозобов’язаних «Резерв+».

Фото: «Укрпошта» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader