Уряд Албанії вводить власні вікові обмеження в соціальних мережах
Уряд Албанії вводить власні вікові обмеження в соціальних мережах

Уряд Албанії вводить власні вікові обмеження в соціальних мережах

Уряд Албанії продовжує свої плани щодо вікових обмежень у соціальних мережах, попри те, що Meta оголосила про нові обмеження для підлітків у Instagram, а міністр зв’язку стверджує, що використання дітьми соціальних мереж є незбалансованим.

У середу Instagram оголосив про зміни в облікових записах підлітків, включаючи надання батькам можливості встановлювати щоденні часові обмеження для використання програми, блокувати підліткам використання Instagram у певний час і бачити облікові записи, з якими їхня дитина обмінюється повідомленнями, і категорії вмісту, які вони переглядають.

Підліткам віком до 16 років потрібен дозвіл батьків, щоб змінити будь-які налаштування.  Представник Мета сказав, що цей крок планувався місяцями, але оголошення про це з’явилося через тиждень після того, як федеральний уряд оголосив про плани внести до парламенту до кінця року закон про підвищення віку доступу дітей до соціальних мереж до певного терміну, невизначений вік – ймовірно від 14 до 16 років.

Міністр зв’язку Мішель Роуленд заявила, що уряд вітає цю заяву, але «це не скасовує намірів уряду запровадити цього року законодавство про встановлення мінімального віку для доступу до соціальних мереж».

«Платформи також зобов’язані … використовувати всі наявні в них інструменти, щоб переконатися, що вони можуть визначити, що бачать австралійці та чи підходить це для цих конкретних когорт австралійців», – сказала вона.

«Якщо ви зайдете на сайт Instagram навіть сьогодні, вони скажуть вам, що вони використовують штучний інтелект для визначення віку своїх користувачів, тому що вони мають 13 як [мінімальний] вік.

«Ключовою проблемою тут є те, що він не виконується. І одна з причин, чому він не виконується, полягає в тому, що в Австралії немає узгодженого набору стандартів гарантування віку».

Прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе заявив минулого тижня, що ключовим мотивом політики щодо підвищення віку доступу підлітків до соціальних мереж є те, що вони мають більше «реального досвіду».

«Те, що ми хочемо [зробити], — це відвести наших дітей від своїх пристроїв і відправитися на футбольні поля чи нетбольні майданчики, щоб вони спілкувалися з реальними людьми, отримували реальні враження», — сказав він у програмі Sunrise Channel Seven. «І ми знаємо, що соціальні медіа завдають соціальної шкоди».

Але директор із глобальної безпеки Meta Антігона Девіс розповіла Guardian Australia, що підлітки розглядатимуть соціальні мережі як «реальні» можливості для них.

«Для підлітків, які грають у футбол і входять до футбольної команди та намагаються вдосконалити певний удар чи передачу, вони використовуватимуть соціальні мережі, щоб зрозуміти це, і таким чином, як ми могли б цього не зробити, і в певному сенсі це справжня цінність», – сказала вона.

«Я думаю, що вони набагато плавніше пересуваються цими додатками та їхнім онлайн- і офлайн-світом. Я не думаю, що вони роблять таке розділення».

Відповідаючи на питання про відповідь Мети, Роуленд визнав, що онлайн-досвід є життєво важливим для деяких молодих людей, але стверджував, що баланс був неправильним.

Джерело матеріала
loader
loader