В Україні змінюється погода: де вдарить "мінус"
В Україні змінюється погода: де вдарить "мінус"

В Україні змінюється погода: де вдарить "мінус"

20 вересня в Україні опади не очікуються.

Погода в Україні 20 вересня буде сухою, але місцями прохолодною. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптик Наталка Діденко попереджає про те, що 20 вересня в Україні буде сухо, сонячно та тепло. Температура повітря підвищиться до 26 градусів тепла. Більш свіжою погода буде на Закарпатті, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. На високогір'ї Карпат температура повітря може опуститися до "мінусів".

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Погода 20 вересня

В Україні 20 вересня буде мінлива хмарність. У цей день синоптики опадів не прогнозують. Вітер в цей день буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

"Температура вночі 6-11°, на півдні країни 11-16°; вдень 21-26°, в Карпатах 17-22°", - йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить +9

За даними meteoprog, 20 вересня в Україні буде прохолодно. Найтепліше буде у Сумській та Чернігівській областях. Там температура повітря підвищиться до +10...+26 градусів. Найнижча температура буде у Львівській та Закарпатській областях. Там температура повітря підвищиться до +11...+22 градусів.

Погода 20 вересня у Києві

У Києві 20 вересня буде мінлива хмарність. Синоптики в цей день опадів не прогнозують. У цей день вітер буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

"Температура вночі 6-11°, вдень 21-26°; у Києві вночі близько 10°, вдень 22-24°", - повідомляє Укргідрометцентр.

Що таке Укргідрометцентр?

Український гідрометеорологічний центр (Укргідрометцентр) - державна установа, яка займається метеорологічними та гідрологічними спостереженнями на території України. Вона входить до складу ДСНС. Укргідрометцентр публікує дані про температуру повітря, атмосферний тиск, напрямок і силу вітру, опади, вологість повітря та інші показники. На офіційному сайті установи можна подивитися погоду в реальному часі та на кілька днів наперед. Фахівці надають дані про погоду не тільки по всій Україні, а й по кожному регіону та населеному пункту. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Україні - прогнози на вересень

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у вересні середня температура повітря в Україні буде 15-20°C, в Карпатах 13-14°C, що на 2°C вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах 37-76 мм, в Карпатах 97-111 мм, що відповідає нормі.

Також, як зазначила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, на початку вересня антициклон із півночі забезпечить суху погоду в більшості областей України, але на південному сході можливі короткочасні дощі через вплив зниженого тиску над Чорним морем. Зміни погоди очікуються 3 вересня, тоді температура повітря знизиться на 5 градусів і буде нижчою за +30°C.

Завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Наталія Голеня зробила прогноз погоди на осінь. У вересні 2024 року в Україні може зберегтися метеорологічне літо з температурою до +38°C.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader
loader