В Ukrspecsystems розкрили нові дані про шифрування дронів Shark
В Ukrspecsystems розкрили нові дані про шифрування дронів Shark

В Ukrspecsystems розкрили нові дані про шифрування дронів Shark

Джерело

Як виявилось, безпілотники PD-2 та Shark, які використовуються в українському війську, застосовують стандарт шифрування AES-256 для захисту даних. Цього вже не приховує компанія Ukrspecsystems. Також вона повідомила, що AES-256 забезпечує безпеку польотів та стабільний зв'язок під час місій з участю PD-2, Shark та Mini Shark.

Всі ці дрони успішно виконують завдання зі збору інформації про позиції противника протягом тривалого часу. Кожний політ безпілотника обумовлений збором, зберіганням і передачою критично важливих даних (наприклад, таких як координати цілей).

«Забезпечення захисту цих даних від ворогів є надзвичайно важливим, тому в наших системах ми імплементували шифрування AES-256», – підкреслили в компанії. 

Під час польоту дрон безперервно передає телеметричні дані на наземну станцію. За допомогою AES-256 ці дані шифруються перед їхньою відправкою.  На наземній станції інформація розшифровується за допомогою секретного ключа. Шифрування телеметрії також забезпечує захист від можливості зміни даних.

Компанія продумала різні можливі випадки. Якщо, наприклад, хтось спробує ввести недостовірні дані про висоту чи швидкість дрону, система виявить цю аномалію через відсутність правильного шифрування та зможе вжити заходів безпеки. Яких саме, публіці не розповідають.

AES, як сучасний міжнародний стандарт шифрування, широко використовується в різних сферах. Зокрема в банківських установах, державних органах та військових технологіях. Цифра 256 позначає довжину ключа шифрування в бітах, завдяки чому цей метод є одним із найнадійніших. Такий ключ, якщо вірити компанії, надзвичайно важкий для злому сучасними комп'ютерами, тож AES-256 вважається одним з найсильніших способів шифрування.

Название источника
Ukrspecsystems
Ссылка на материал
https://www.facebook.com/ukrspecsystems/posts/pfbid0MxcHztUBpzHXN1PwNrU2p8KPzvbp9WZf9vz8P2y3ykqdjrfYxE93NXy6NqdKs9mJl
Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader