Від плісняви і сліду не залишиться: 3 способи, чим краще відмити гумку в пральній машині
Від плісняви і сліду не залишиться: 3 способи, чим краще відмити гумку в пральній машині

Від плісняви і сліду не залишиться: 3 способи, чим краще відмити гумку в пральній машині

Дуже важливим є питання, як почистити пральну машину від бруду під гумкою. Якщо не приділяти цьому належної уваги, це може призвести до серйозних наслідків.

Пральна машинка є дуже важливою помічницею у кожному домі, адже допомагає досить швидко і без особливих зусиль з нашого боку робити наші речі сліпучо чистими. Але така техніка не зможе працювати довго, якщо не приділяти їй потрібної уваги, адже вона не лише допомагає нам, а й потребує уваги і спеціального догляду з боку господарів.

Одне з місць пральної машини, яке потрібно регулярно очищати, щоб не допустити появи там плісняви – це гумова манжета. Тому завжди буде актуальним питання, як почистити пральну машину від бруду під гумкою.

Гумова манжета в пральній машині може ховати у собі багато "секретів". Краще її перевіряти після кожного прання, адже якщо ми випадково забудемо перевірити кишені одягу перед пранням і дрібні речі (монети або будь-що інше дрібного розміру) потрапить до машинки, то манжета буде одним із місць, де ці дрібнички можуть застрягнути під час прання. Про це розповів експерт програми "Все буде добре" Тарас Шпира.

"Є така проблема, що ми часто можемо не перевіряти свої речі перед тим, як покласти їх у пральну машинку. Там можуть бути монети, мотузки усілякі цікаві, які можуть заплутатися, там може бути скріпка, яка може проколоти манжету, пошкодити її і вода буде просочуватися й затікати в загальну систему. А нам це не потрібно", – зазначив експерт.

Також після кожного прання потрібно протирати манжету ганчіркою, щоб там не утворювалася цвіль.

Після кожного прання також потрібно залишати дверці пральної машини трохи привідкритими, щоб машинка могла просохнути всередині.

Дивіться відео про те, як почистити пральну машинку:

Що за програма "Все буде добре"?

"Все буде добре" – українське розважальне ток-шоу сімейної тематики, що вироблялося в Україні. Виходило з 2012 року на телеканалі "СТБ", остання трансляція відбулася 27 грудня 2018 року.

Програма являла собою збірку порад та міркувань щодо різних тематик рутинного життя. Розбиралися питання про чоловіків, жінок та дітей. До ефіру приходили гості, які розповідали про свої проблеми або методи їх вирішень. Шоу об'єднувало інтереси жінок і чоловіків щодо господарювання, виховання дітей, організації сімейного бюджету, догляду за собою, кулінарної майстерності тощо. Експерти програми давали практичні поради, які застосовуються у повсякденному житті та в побуті. Наочно демонструвалося вирішення домашніх та сімейних проблем, пише Вікіпедія.

Як прибрати бруд з-під гумки в пральній машині

1. Сода й оцет

Як почистити пральну машину від бруду під гумкою содою? Для цього потрібно насипати столову ложку харчової соди всередину манжети і залити її невеликою кількістю оцту. Також додатково для очищення всієї пральної машини вкинути всередину барабана дві половинки лимона, видавивши на кожну з них невелику кількість зубної пасти. Закрити дверці машинки й увімкнути прання у "холостому" режимі, тобто без одягу всередині. Про такий лайфхак розповіли на YouTube-каналі Home Tricks.

Дивіться відео про те, чим краще відмити гумку в пральній машині:

2. Засіб для миття посуду

Потрібно взяти будь-який засіб для миття посуду, нанести його на чисту ганчірку і добре протерти манжету, щоб видалити усі забруднення, які на ній накопичилися.

Можна також залити трохи цього засобу на манжету й залишити так постояти, щоб усе відмокло. Після цього увімкнути найдовшу програму прання при високій температурі без одягу в барабані.

Але такий спосіб підійде лише для не дуже сильних забруднень. Якщо є на манжеті уже з’явилася цвіль, то її не вийде так легко видалити за допомогою засобу для миття посуду – доведеться використовувати сильніші методи.

3. Білизна

Якщо на манжеті уже з’явилася цвіль, то її можна видалити за допомогою білизни. Ганчіркою або губкою потрібно нанести невелику кількість білизни на ділянки манжети, які уражені пліснявою і дати постояти 30-60 хвилин. При цьому не варто лити білизну прямо на манжету. Далі увімкнути найдовшу програму прання при високій температурі без одягу.

Якщо після такої обробки якась частина цвілі все одно залишилася, потрібно повторити цю процедуру.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader