Військовий експерт розповів, як ЗСУ зупинили росіян на Курщині: змогли передбачити план ворога
Військовий експерт розповів, як ЗСУ зупинили росіян на Курщині: змогли передбачити план ворога

Військовий експерт розповів, як ЗСУ зупинили росіян на Курщині: змогли передбачити план ворога

Про це він розповів у своєму блозі.

«Українські війська зупинили просування ворога у Курській області. Противник там атакував, намагався просунутись. Про це повідомляє полковник Олексій Дмитрашківський, що дійсно є такі успіхи у нас. Ворог намагався через пантонні переправи, які вони приховували під водою, що стало потім помітно, просунутися через річку Сейм і фактично деблокувати своє угрупування, рушити через Коренево далі у бік Суджі. Це просування заблоковане», - повідомляє Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, зараз на цьому плацдармі побільшало російських військ, а це означає, що у ЗСУ є можливість оточити ще більше угрупування російських військ там. Звичайно, констатує експерт, українські війська роблять усе можливе для того, щоби продовжувати чинити тиск на ворога, створювати йому неприємності і максимізувати загрози оточення, і ці можливості зараз є.

«Раніше з району Тьоткіно, ось цих населених пунктів здійснювався тільки вогневий вплив українських підрозділів, а зараз безпосередньо є просування українських військ ще й з цього плацдарму у бік Курської області, що створює додатковий тиск і загрози для російського контингенту військ, який знаходиться саме на цьому п'ятачку, на цьому плацдармі», - розповідає Олександр Мусієнко.

Отже, констатує він, операція у Курській області триває, ситуація під контролем ЗСУ, і це потужний меседж проти фейків російської пропаганди. До речі, згадує експерт, путін там доручав своїм військовим же вибити ЗСУ з Курщини до 1 жовтня, але цього, як бачимо, точно не буде, як і завжди, коли вони видають бажане за дійсне.

Також Politeka писала про те, що Мусієнко розповів, коли може закінчитися війна з рф: «Треба бути реалістами».

Джерело матеріала
loader
loader