Путіну буде важко реалізувати план по збільшенню армії РФ на 180 тисяч
Путіну буде важко реалізувати план по збільшенню армії РФ на 180 тисяч

Путіну буде важко реалізувати план по збільшенню армії РФ на 180 тисяч

Російський диктатор Володимир Путін стикається з серйозними труднощами у реалізації свого плану збільшити чисельність збройних сил РФ на 180 тисяч осіб. Згідно зі зведенням Міністерства оборони Великої Британії, що було опубліковане у мережі X (Twitter), ці труднощі зумовлені тяжкими втратами у війні проти України та проблемами з набором особового складу.

16 вересня 2024 року Путін підписав указ про розширення російської армії до 1,5 мільйона осіб, який має набути чинності з грудня 2024 року. Це вже третій указ, який Путін підписує про збільшення чисельності збройних сил з початку війни в Україні у лютому 2022 року.

Раніше, у грудні 2022 року, міністр оборони Сергій Шойгу закликав до збільшення чисельності російських військ до 1,5 мільйона осіб. Проте, британські розвідники вважають, що Росія ймовірно збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину додаткових 180 тисяч осіб.

Проте, незважаючи на ці плани, реалізація указу може бути ускладнена триваючими втратами на фронті та проблемами з набором нових військових. Міністерство оборони Великої Британії зазначає, що поточні труднощі у забезпеченні необхідного особового складу можуть серйозно вплинути на здатність Росії реалізувати свої військові амбіції.

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader