Жителю Роздільнянського району повідомили про підозру у незаконних оборудках зі зброєю
Жителю Роздільнянського району повідомили про підозру у незаконних оборудках зі зброєю

Жителю Роздільнянського району повідомили про підозру у незаконних оборудках зі зброєю

Жителю Роздільнянського району повідомили про підозру у незаконних оборудках зі зброєю - Фото 1

Чоловіка затримали під час збуту гранати. Правопорушника помістили під варту. За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що 60-річний житель Лиманської ОТГ вдома зберігає небезпечні предмети та торгує ними. Негайно вживши заходів для припинення протиправної діяльності, правоохоронці задокументували, як фігурант за 4200 гривень збув за місцем свого мешкання корпус ручної протипіхотної осколкової гранати Ф-1 з запалом до неї, і затримали зловмисника.

Вилучивши боєприпас та гроші, у домоволодінні чоловіка поліцейські одразу провели невідкладений обшук, в ході якого в гаражі виявили ще вісім корпусів гранат, чотири димові гранати, сім запалів, понад три сотні набоїв та пістолет невідомого походження. Увесь арсенал слідчі скерували на експертизу.

Наразі фігуранту повідомили про підозру у придбанні, зберіганні й збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 151 тис. 400 грн. Звідки у затриманого нелегальні предмети, слідчі встановлюватимуть в ході подальшого досудового розслідування.

Заходи здійснювали слідчі та оперативники Роздільнянського районного відділу поліції  спільно зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області, за підтримки батальйону поліції особливого призначення обласної поліції, працівників прикордонного оперативно-розшукового відділення та кінолога зі службовою собакою 2-го прикордонного загону ДПС України, під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader