«Зливала» ворогу дані про ЗСУ: у Харкові працівницю дитсадка засудили на п'ять років
«Зливала» ворогу дані про ЗСУ: у Харкові працівницю дитсадка засудили на п'ять років

«Зливала» ворогу дані про ЗСУ: у Харкові працівницю дитсадка засудили на п'ять років

У Харкові співробітницю дитячого садка засудили до 5 років ув’язнення за передачу інформації про ЗСУ росіянам.

Про це повідомила у Телеграмі Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

Харків’янка, яка передавала дані про розташування українських захисників та заперечувала збройну агресію РФ, отримала вирок

“Фрунзенський районний суд Харкова визнав винною 55-річну жінку в поширенні інформації про розташування утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненому в умовах воєнного стану, а також виготовленні, поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 114-2, ч. 2 ст. 436-2 ККУ). Їй призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі”, - сказано у повідомленні.

«Зливала» ворогу дані про ЗСУ: у Харкові працівницю дитсадка засудили на п'ять років - Фото 1

За інформацією прокуратури, співробітниця одного з харківських дитсадків з вересня 2023 року була активною учасницею проросійських чатів у месенджері в Телеграмі.

“Там жінка писала коментарі, в яких заперечувала збройну агресію РФ та дискредитувала захисників нашої держави, стверджуючи, що саме вони завдають ударів по цивільній інфраструктурі обласного центру. Крім того, спілкуючись зі своїм знайомим, який проживає в РФ, жінка передавала йому відомості про місця дислокації українських військових на території Харкова. Зазначена інформація при цьому у відкритому доступі не публікувалась”, - додали в прокуратурі.

Жінку затримали наприкінці березня цього року. На суд вона очікувала під вартою.

Вирок ще не набув сили, триває строк апеляційного оскарження.

Як повідомлялося, до 15 років ув’язнення засудили так званого "губернатора Херсонської області" і шістьох його спільників за сприяння російським окупантам на тимчасово захоплених територіях Херсонщини.

Теги за темою
Збройні сили України Харків Суд
Джерело матеріала
loader
loader