Хтось чув про червоні лінії Заходу?
Хтось чув про червоні лінії Заходу?

Хтось чув про червоні лінії Заходу?

Зловив себе на думці, що ніколи не чув про червоні лінії Заходу. Про російські чув, про китайські чув, а про Заходу - ніт.

А от можливо, якби ці лінії існували, то ситуація була б явно іншою. В грі про червоні лінії виграє той, хто їх озвучує першим. Бо пізніше виходить, що друга сторона перебуває в ситуації або порушити ці лінії, або дотримуватись.

Давайте уявимо, що, наприклад, червоною лінією є знищення нашої цивільної енергетики. Це ж бляха муха, фактично геноцид, атака на мільйони цивільних, жінок, дітей, старих. І от Захід каже путіну, порушиш цю лінію дозволимо бити вглиб. І путін вибирає - порушить, ну то його ж попередили, це був його вибір.

Або наприклад, Захід каже, якщо обломки чи БПЛА впаде на нашу територію почнемо збивати ракети і дрони на території України. І знову путін вибирає, порушив лінію - отримав відповідь. Хто винен - путін.

Зрештою, ось ще червона лінія. Або зупиняєшся і шукаєш миру, або розпочинаємо з Україною переговори про вступ в НАТО. З кожною такою лінією путіна ставлять перед фактом вибору. І це набагато краще, ніж коли це робить путін.

Але здається нам не повезло не з путіним, а із Заходом, який остаточно заплутався, що є його цінностями сьогодні.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

Джерело

Джерело матеріала
loader
loader