Нова масштабна атака дронами: військовий експерт розповів, які склади армії рф під прицілом ЗСУ
Нова масштабна атака дронами: військовий експерт розповів, які склади армії рф під прицілом ЗСУ

Нова масштабна атака дронами: військовий експерт розповів, які склади армії рф під прицілом ЗСУ

У російському місті Торопець оголошено евакуацію жителів після потужного вибуху, який стався внаслідок атаки по ворожому складу боєприпасів та ракет.

Служба безпеки України підтвердила, що українські Сили оборони знищили великий склад, який належить головному ракетно-артилерійському управлінню Міноборони рф. Роман Світан, полковник запасу ЗСУ, військовий експерт та льотчик-інструктор, прокоментував удар по російському складу.

За його словами, росіяни розміщують свої склади на кордонах, розуміючи, що напад звідти є малоймовірним. Склади, такі як "Олень", "Мурманськ" та бази флоту, розташовані на відстані 500-600 км від України, що ближче до країн Балтії, ніж до українського кордону.

"Цей радіус охоплює зону дії всіх далекобійних українських засобів поразки. Для детонації складу потрібна значна кількість вибухівки — не менше 100 кг. Росіяни зазвичай зберігають боєприпаси у великих обсягах, що призвело до потужного вибуху. Крім того, був удар по складах російської армії в селищі Глибоке Маріупольського району", - повідомив експерт.

Він зазначив, що в Маріуполі ракети вразили оперативний склад, що стало важливою перемогою, оскільки було вражено велику площу.

Раніше Світан також повідомив, що на Курахівському та Вугледарському напрямках важка ситуація. Росіяни зупинили рух та почали зміцнювати свій лівий фланг, намагаючись відрізати українські гарнізони від постачання. Вугледарський гарнізон намагаються оточити, просуваючись із північного сходу та захоплюючи території.

На даний момент основна проблема полягає в тому, що росіяни зайшли на південний Донбас та підірвали кілька мостів. Це ускладнює ситуацію для українських військ. Росіяни контролюють кілька відвалів, які використовуються для артилерійського обстрілу.

Останні новини України:

Армія Росії почала атакувати Україну новим типом авіабомб: військовий експерт розповів про небезпеку.

Перелом ситуації на фронті: військовий експерт прогнозував до кінця 2024 року.

Які ракети отримали українські F-16: військовий експерт розповів, як це вплине на фронт.

Теги за темою
Україна Росія
Джерело матеріала
loader