МЗС України відповіло на пропозицію Сікорського віддати Крим під мандат ООН
МЗС України відповіло на пропозицію Сікорського віддати Крим під мандат ООН

МЗС України відповіло на пропозицію Сікорського віддати Крим під мандат ООН

Крим – це Україна і територіальна цілісність нашої країни не може бути предметом для обговорення чи компромісів. Так Міністерство закордонних справ України відреагувало на пропозицію глави МЗС Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат ООН, щоб провести там "чесний референдум".  

- Територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів. Крим - це Україна. Крапка. На боці України наші Сили Оборони, партнери, Статут ООН та міжнародне право, - наголосили у відомстві.

За даними МЗС, Крим - це центр ваги європейської архітектури безпеки. Її повноцінне відновлення можливе лише після повної деокупації всієї території України, включно з українським півостровом.

- Очікуємо подальшої рішучої підтримки партнерів, щоб примусити Росію повернутися до поваги до міжнародного права і Статуту ООН, вивести свої війська та озброєння з усієї суверенної території України та відновити її територіальну цілісність, а також притягнути Росію до відповідальності за її агресію проти України та за всі скоєні злочини, - додали у міністерстві.

У МЗС наголосили, що "усі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб швидше досягти цих цілей, а не задовольняти, у той чи інший спосіб, апетити Кремля за рахунок інтересів України та міжнародного права".

  • 19 вересня Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував передати Крим під мандат ООН для підготовки "чесного референдуму".  
  • 22 серпня Україна завдала чутливого удару по російській військовій логістиці поставок палива в армію агресора. Сили оборони України вразили залізничний пором "Конро Трейдер" у порту "Кавказ" Краснодарського краю Росії, який до того ж був під зав'язку завантажений (близько 30 одиниць) цистернами з паливом для фронту. 
Теги за темою
Польша Крим МЗС України
Джерело матеріала
loader
loader