На Харківщині продовжується підготовка комунікацій та житлового фонду до опалювального сезону
На Харківщині продовжується підготовка комунікацій та житлового фонду до опалювального сезону

На Харківщині продовжується підготовка комунікацій та житлового фонду до опалювального сезону

Наразі котельні, центральні теплові пункти та теплові мережі готові до опалювального сезону на більш ніж 90%, що випереджує планові показники Мінінфраструктури. Об’єкти соціальної сфери підготовлені на понад 98%. Для проходження осінньо-зимового періоду Харківщина має 35 когенераційних установок. З них 21 – введені в експлуатацію, 13 введуть в роботу до кінця поточного року і ще одна установка запрацює в місті Мерефа в наступному році.

Хід підготовки до осінньо-зимового періоду обговорили під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

«Роботи з підготовки паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери виконуються відповідно до визначеного плану заходів. Маємо нарощувати темпи, продовжувати співпрацю з міжнародними донорами, аби збільшувати кількість когенераційних установок, альтернативних джерел живлення об’єктів критичної інфраструктури на випадок довготривалої відсутності світла», — зазначив Олег Синєгубов.

Триває підготовка до сталого проходження опалювального сезону в закладах охорони здоров’я. Роботи продовжуються в 41 установі. З них 29 закладів мають повну автономність, 35 об’єктів мають автономні свердловини, 34 забезпечені автономними джерелами теплопостачання.

«До кінця жовтня усі заклади охорони здоров’я області матимуть свою автономну свердловину. Для забезпечення електроенергією закладів під час довготривалої відсутності світла, лікарні 100% забезпечені генераторами», — повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Тетяна Деменко.

Джерело матеріала
loader