Південна Корея почала розробку власних чипів для бойових систем
Південна Корея почала розробку власних чипів для бойових систем

Південна Корея почала розробку власних чипів для бойових систем

Держагентство із закупівель озброєнь Південної Кореї DAPA створило новий підрозділ, завданням якого є розробка, управління і сертифікація мікросхем, які будуть використовуватись у різних системах зброї, що виробляються в країні.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ. 

Підрозділ із виробництва збройових чипів функціонуватиме в місті Теджон, адміністративному центрі центральної провінції Чхунчхон-Намдо, де знаходиться низка інших науково-технічних дослідницьких установ DAPA.

У Сеулі очікують, що власне виробництво мікросхем для зброї дасть змогу значно прискорити створення в країні передових видів озброєння та зменшити залежність від іноземних постачань.

Керівник DAPA Сок Чон Гун на церемонії відкриття нової дослідницької установи наголосив, що виробництво таких мікросхем у Південній Кореї є надзвичайно важливим завданням не тільки для економіки, а й для національної безпеки.

«Об’єднання пілотованих і безпілотних систем, оснащених технологією штучного інтелекту, по своїй суті є набором напівпровідників, і в міру розвитку зброї попит на оборонні напівпровідники зростатиме в геометричній прогресії», – сказав Сок.

Як повідомляв Укрінформ, Росія має щонайменше один нідерландський верстат для виробництва чипів, які країна-агресор використовує у безпілотниках, танках і ракетах.

Теги за темою
Виробництво
Джерело матеріала
loader