Польща продасть Кореї тисячі дронів, які успішно б'ють російську бронетехніку в Україні
Польща продасть Кореї тисячі дронів, які успішно б'ють російську бронетехніку в Україні

Польща продасть Кореї тисячі дронів, які успішно б'ють російську бронетехніку в Україні

Польська збройова компанія WB Group продасть Південній Кореї тисячі дронів-камікадзе, які Україна успішно застосовує у війні проти Росії. Rzeczpospolita пише, що угоду можуть підписати вже на початку жовтня.

Вартість контракту, за даними польського видання, становитиме не менш ніж 100 млн злотих (понад 23 млн євро). Він передбачає купівлю баражуючих боєприпасів Warmate.

Це дрони-камікадзе з розмахом крил понад 1,5 м, які можуть перебувати в повітрі до години. За заявою виробника, їхня дальність становить приблизно 30 км.

Такі безпілотні комплекси здатні нести різні типи зарядів, призначених для ураження живої сили, командних пунктів та бронетехніки супротивника, зокрема танків.

"Ця зброя добре працює в Україні, на її рахунку знищення значної кількості російської військової бронетехніки", – зазначає видання.

Корейські ЗМІ кілька місяців тому повідомили, що такі переговори тривають. Пізніше це було офіційно підтверджено представником групи Світового банку під час Міжнародної виставки оборонної промисловості у польському Кельце.

Президент та основний акціонер групи WB Пьотр Войцеховський відмовився коментувати переговори з потенційними клієнтами.

Найімовірніше, цього року до Азії відправлять приблизно 200 Warmate, а в наступні роки їх буде по кілька сотень штук на рік, вважає Rzeczpospolita.

Зважаючи на те, що ціна одного такого дрона становить приблизно 150 000 злотих (близько 30 000 євро), вартість усього замовлення напевно перевищить 100 млн злотих, додає видання.

Ще у вересні 2022 року Міністерство оборони Литви підписало договір із польською компанією WB Group на закупівлю дронів-камікадзе Warmate для України. Кошти на придбання дронів зібрав засновник телеканалу Laisves TV Андрюс Тапінас.

Джерело матеріала
loader