"Професійна армія РФ знищена": ЗСУ про ситуацію біля Торецька
"Професійна армія РФ знищена": ЗСУ про ситуацію біля Торецька

"Професійна армія РФ знищена": ЗСУ про ситуацію біля Торецька

Бої за окремі ділянки можуть тривати до місяця.

Біля Торецька в Донецькій області ситуація залишається складною. Армія РФ продовжує активні штурми, намагаючись витіснити українських військових з позицій.

Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в ефірі "Еспресо".

З його слів, на Торецькому напрямку бої за окремі ділянки можуть тривати до місяця. Приміром, це відбувається з однією з посадок. Разом з тим Ієвлєв зауважує, що справа "не в якості та елітності, а в тому, що у ворога немає дефіциту особового складу". Втім, під час війни країна-агресорка майже повністю втратила свою професійну армію.

"Не дуже люблю міфи про те, що ворог недолугий, але щодо професійної армії, то професійну армію ворог майже втратив. Однак справа не в тому, професійні вони чи ні, елітні чи не елітні. Річ у тому, що їх достатньо", - наголосив Ієвлєв.

Військовий каже, що на цій ділянці фронту окупанти вже не допускають таких помилок, як раніше в Авдіївці, коли на штурми кидали групи по 50-70 осіб.

"Росіяни постійно повзуть вночі, намагаючись зайти в посадку невеликими групами до 10 людей та намагаються закопатися", - вказує він.

Як повідомляв колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, ЗСУ змінюють стратегію і тактику ведення війни. Зокрема, в новій стратегії основними цілями для Сил оборони є удари по ворогу. 

  • РФ потужно вдарила ракетами різних типів та безпілотниками: скільки цілей збила ППО
  • РФ може розпочати нову хвилю наступу на Покровськ: експерт повідомив важливі деталі
  • ЗСУ просуваються далі в Курській області: деталі від ISW
Джерело матеріала
loader
loader