Республіканці можуть втратити більшість у Конгресі через Трампа: експерт розповів про розкол у партії
Республіканці можуть втратити більшість у Конгресі через Трампа: експерт розповів про розкол у партії

Республіканці можуть втратити більшість у Конгресі через Трампа: експерт розповів про розкол у партії

Занепокоєння щодо потенційної втрати республіканцями більшості в Палаті представників зростає, і винуватцем цієї ситуації експерти називають Дональда Трампа.

Одержимість екс-президента питанням фальсифікацій на виборах, які не мають реальних доказів, ставить під загрозу стабільність партії та навіть може призвести до часткового припинення роботи уряду, зазначають в CNN.

Спікер Палати представників Майк Джонсон не зміг заручитися підтримкою власних колег для ухвалення законопроєкту щодо продовження фінансування уряду, який містив пункт, що ускладнює голосування негромадянам. Це рішення, мотивоване бажанням догодити Трампу, лише загострило внутрішньопартійні конфлікти. Республіканці зіткнулися з необхідністю домовлятися з демократами, що контролюють Сенат, адже подібні ініціативи не мають шансів на підтримку.

Ситуацію ускладнюють і вимоги консервативних республіканців щодо суттєвого скорочення бюджету, що лише підсилює кризу. Відсутність єдності серед республіканців загрожує не лише їхнім позиціям у Конгресі, а й може значно вплинути на результати виборів, що наближаються.

Ветеран-республіканець Мітч МакКоннелл попередив, що припинення роботи уряду напередодні виборів може стати політичною катастрофою для партії. Ці внутрішні розбіжності, підсилені впливом Трампа, вже призводять до того, що республіканці ризикують втратити важливі позиції у критичних штатах, таких як Нью-Йорк, де відбуваються запеклі передвиборчі перегони.

Трамп, як і раніше, продовжує наполягати на своїх теоріях змови, наголошуючи на нібито масштабних фальсифікаціях, які впливають на результати голосування. Однак, ці твердження лише поглиблюють політичний розкол у партії.

Джерело: cnn.

Останні новини:

Гарріс у разі перемоги змінить політику щодо України: експерт розповів, як демократка сприймає війну

«Підтримка» Гарріс від Путіна: експерти розповіли, навіщо Кремль хвалить демократів

Гарріс може програти вибори через Нетаньяху: експерти розповіли, як Ізраїль використовує війну проти демократів

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader