САП вимагає конфіскувати квартиру, яка належить службовцю Нацполіції
САП вимагає конфіскувати квартиру, яка належить службовцю Нацполіції

САП вимагає конфіскувати квартиру, яка належить службовцю Нацполіції

САП вимагає конфіскувати квартиру, яка належить службовцю Нацполіції - Фото 1

Аналіз доходів правоохоронця не виявив офіційних джерел надходження коштів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати квартиру в Києві вартістю 2,4 млн грн, що належать службовцю центрального апарату Національної поліції України. Про це повідомляє пресслужба САП.

Прокуратура не називає прізвища, але за інформацією «Слово і діло» йдеться саме про заступника начальника департаменту кримінального аналізу Національної поліції Дениса Цвєткова.

«САП за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції, а також за результатами реалізації власних повноважень щодо збору доказів, до Вищого антикорупційного суду заявлено позов про визнання необґрунтованими активів на суму 2,4 млн грн та стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація), що належать службовцю центрального апарату Національної поліції України», – інформує прокуратура.

За даними прокуратури, заступник начальника департаменту Нацполіції придбав квартиру в Києві. Купівля цієї нерухомості начебто здійснена за рахунок коштів, позичених у матері працівника поліції, які вона також позичила у третьої особи. Проте аналізом доходів учасників цих правовідносин не встановлено офіційних джерел таких коштів.

«З огляду на викладене, прокурор звернувся до суду з позовом про конфіскацію квартири в дохід держави. Зауважимо, що за заявою прокурора про забезпечення позову ВАКС накладено арешт на це майно», – додали в САП.

Раніше повідомлялося, що заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220 кв. м. Жінка офіційно за життя заробила лише 100 грн. А його дружина отримала у подарунок 7 млн грн від своєї бабусі, але звідки у бабусі гроші – поліцейський пояснити не може. // Главком

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader